Vijf overwinningen op het kampioenschap van Vlaanderen voor BMX2000 Dessel

Vijf overwinningen op het kampioenschap van Vlaanderen voor BMX2000 Dessel

Afgelopen zondag werden er in het Vlaams Brabantse Aarschot de Kampioenschappen van Vlaanderen BMX verreden. Een ietwat vertekend kampioenschap daar er toch wel enkele goede rijders al onderweg waren naar het WK in Baku.

Maar desalniettemin was er toch een mooi deelnemersveld in alle categorieën en zagen we mooie wedstrijden op een parcours dat de afgelopen weken flink wat te verduren kreeg met de natte weersomstandigheden. Maar daar was zondag nog weinig van te merken.

Ook vanuit off-road club BMX 2000 DESSEL waren er natuurlijk heel wat rijders om te strijden voor de Vlaamse titel en met succes want ook deze keer haalde de Desselaars vijf overwinningen binnen.

Zo waren er al meteen bij onze jonge dames twee overwinningen, zowel Eline Wynants als Caeley Moull wonnen hun race van start tot finish en het ziet er naar uit dat zij klaar zijn voor de rest van de aankomende kampioenschappen.

Bij de boys van 16 jaar kroonde Robbe Meerts zich tot Kampioen van Vlaanderen na een mooie finale.

Eén van onze meest ervaren rijders Roy Van Aken wist ook de titel te pakken bij de boys 19 jaar en ouder, weliswaar na een valpartij van enkele andere kandidaten in de eerste bocht maar ook dat hoort bij nu eenmaal bij de sport en het is nog steeds aan de meet waar de prijzen worden uitgedeeld.

Tot slot won ook Mathijs Verhoeven met overmacht bij de elite mannen. Hij nam ook  het commando,  om dit niet meer uit handen te geven.

De volgende belangrijke afspraak is nu deze week voor een vijf tal Desselse clubleden op het WK in Azerbeidzjan en dan is het uitkijken naar het BK dat op 8 juli wordt verreden op het JOEL SMETS BMX CIRCUIT in eigen Dessel.

Bron: PM BMX 2000 Dessel

Foto: BMX 2000 Dessel