Vijfde plaats voor Jolien Verschueren in Ardooie – Jens Adams pakt een zevende plaats

Vijfde plaats voor Jolien Verschueren in Ardooie – Jens Adams pakt een zevende plaats

Jolien Verschueren is donderdag vijfde geworden in de Kermiscross in Ardooie. Bij de mannen streden Jens Adams en Michael Boros mee voor de tweede plaats. Ze werden respectievelijk 7en 8ste.

Jolien nam in de dameswedstrijd een goede start. “We stonden met 25 aan de start en ik draaide bij de eerste tien het veld in”, aldus Jolien. “Naar mijn normen een degelijke start, ik boek op dat vlak dus vooruitgang.”

Daarna schoof Jolien op en maakte ze de aansluiting bij een eerste groepje van zeven rensters. “Aan de trappen verloor ik echter een aantal seconden, daarna ik de aansluiting niet meer maken. Terwijl de rensters voor mij samen konden rijden op de strook tegen de wind, moest ik de klus alleen klaren.”

Jolien kon de achterstand echter beperkt houden. In de laatste rondes klom ze nog op naar de vijfde plaats. “Met twee crossen dit weekend heb ik daarna niet verder aangedrongen.” De winst in Ardooie was voor de Amerikaanse Katherine Compton.

ZEVENDE PLAATS VOOR JENS

Bij de heren domineerde Wout Van Aert de wedstrijd. De wereldkampioen plaatste na een aantal rondes een versnelling en reed daarna solo naar de overwinning. Jens Adams en Michael Boros bevonden zich in een achtervolgend groepje dat streed voor de tweede plaats.

Jens: “Op een snelle omloop met weinig hindernissen was het moeilijk om het verschil te maken. We reden rond met een gemiddelde van bijna dertig kilometer per uur.” In de spurt om de tweede plaats werd Jens zevende, Michael werd in zijn spoor achtste. “Toch ga ik naar huis met een goed gevoel over mijn vorm.”

Bron : Pauwels Sauzen – Vastgoed service

Publicatie : Nancy Aerts