Vondelmolen Cycling Team nog zeker tot 2020 in het veld

Vondelmolen Cycling Team nog zeker tot 2020 in het veld

In de gebouwen van peperkoekproducent Vondelmolen  werd het Vondemolen Cycling Team 2019 voorgesteld.

Ploegmanager Geert Wellens stelde er zijn troepen voor die in 2019 de kleuren van het Vondelmolen Cycling Team zullen verdedigen. Het team duikt volgend jaar met 8 talenten (7dames en één man) het veld in en zal nog minstens tot februari 2020 doorgaan met de huidige sponsoren.

“Het hoofddoel blijft om jonge dames op weg te helpen naar de top, zoals we in het verleden ook al deden met o.a. Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns”, aldus Geert Wellens.

“We werken er momenteel aan om te proberen talenten ook langer in onze ploeg te houden. Het is vaak lastig om op te boksen tegen de topploegen die ook steeds meer inzetten op het vrouwen-veldrijden. Daarom proberen we om een project op poten te zetten zodat we onze dames kunnen laten doorstromen naar een topploeg, maar die besprekingen zijn nog lopende.”

Bij de dames maakt de Française Marion Norbert Riberolle de laatste weken het mooie weer. Deze nieuwe aanwinst van dit seizoen werd afgelopen zondag in Namen nog knap derde in de wereldbekermanche bij de dames beloften.

“Marion past perfect binnen onze teamfilosofie. Ze was tot voor kort nog een onbekende, maar is de laatste tijd sterk aan het presteren. Wij zijn al langer overtuigd van haar talent, daarom is ze er ook bijgekomen. We werken nauw samen met Marion en haar familie, en dat begint te lonen.”

Verder rekent het team ook nog op belofte Axelle Bellaert. Zij strijdt dit seizoen opnieuw mee voor een plaatsje in de WK-selectie, dat ze vorig jaar in Valkenburg al bemachtigde. Ook een podiumplaats op het BK straks moet straks mogelijk zijn.

Verder is er ook nog dame elite Shana Maes die dit jaar al enkele mooie podiumplaatsen wist te bemachtigen.

Naast dit trio is er ook plaats voor heel wat jong geweld. Met Julie Brouwers en Yente Van Lommel zijn er twee dames junioren in de rangen. Bij de dames nieuwelingen rekent het Vondelmolen Cycling Team op Belgisch mountainbikekampioene Lies’l Schevenels en Sterre Vervloet. Naast de zeven dames blijft ook belofte Cedric Mertens deel uitmaken van de formatie.

“Bij ons krijgt iedereen de kans, bij ons zijn het allemaal winnaars”, benadrukt Wellens. “Qua jeugd zitten we op nationaal vlak goed denk ik. We willen de Belgische dames echt op weg helpen naar een hoger niveau. We mikken uiteraard op enkele topprestaties tijdens de aankomende kampioenschappen. Maar het voornaamste blijft natuurlijk de teamsfeer, een kader om rustig te groeien, en daar draagt iedereen toe bij. De rest volgt dan, mits hard werken natuurlijk.”

Bron: PM

Foto: Luc Claessen