Voorbereiding seizoen 2016-2017 in Mallorca Crelan Vastgoedservice

Voorbereiding seizoen 2016-2017 in Mallorca Crelan Vastgoedservice

Voor het eerst in het bestaan van ons team vertoeven onze veldrijders op Mallorca. De stage is ondertussen voor drie vierde afgelopen. Tijd voor een evaluatie, dus. Coaches Niels Albert en Jan Verstraeten zijn tevreden. “Ik ben vooral blij voor Jens Adams”, weet Albert. “Na zijn klierkoorts lijkt hij er opnieuw helemaal bovenop.”

Calpe. Tot dusver was het populaire stadje op het Spaanse vasteland ‘the place to be’ voor zowel onze weg- als veldrijders. Ter gelegenheid van deze voorjaarsstage werd het geweer van schouder veranderd en trokken Van Aert en co richting Mallorca. “Eigenlijk hebben we rekening gehouden met de wensen van de renners”, vertelt Albert. “Zij wilden wel eens andere lucht opsnuiven. Eén van de grote voordelen is dat Mallorca zowel vlakke wegen als gevarieerde hellingen biedt. Ideaal om het seizoen voor te bereiden in deze fase.”

“Een andere optie was om naar de buurt van Benicassim te trekken, waar ik indertijd als renner zelf veel ging trainen. Ook daar vind je de ideale wegen, maar dat is een kleiner trainingsgebied. Er zijn ook minder hotels, en dan kom je al snel in het vaarwater van het kamp Mathieu van der Poel, Wouts grootste concurrent. En dat kan de bedoeling niet zijn.”

“Blij voor Jens Adams”

En Albert en Verstraeten zijn tot op vandaag tevreden, zo blijkt.  “Onze jongens doen het goed tot zeer goed”, analyseren de twee hetgeen ze de voorbije anderhalve week zagen. Het is Jan Verstraeten vooral opgevallen hoe ver Wout van Aert al staat. “Uitzonderlijk, toch”, klinkt het. “Geen verrassing”, vult Niels aan. “Maar wat míj deze anderhalve periode zeer blij maakt, is te zien dat Jens Adams er weer helemaal bovenop is. Na zijn rampseizoen door die klierkoorts, zie ik hem hier nu al een heel hoog niveau halen. Echt plezant vind ik dat.”

onze profs en beloften, weliswaar zonder Yannick Peeters. Die lag net op de massagetafel...
onze profs en beloften, weliswaar zonder Yannick Peeters. Die lag net op de massagetafel…

Ook de twee andere profs krijgen goede punten. “Tim Merlier stond wat minder ver tijdens de inspanningstesten, maar dat bleek niet onlogisch omdat Tim vorig jaar zijn test iets later had afgelegd. Twee weken verschil in deze fase van opbouwen, dat maakt een groot verschil. Ook Rob Peeters legde -in vergelijking met een jaar geleden- geen sublieme testen af. Dat moet terug beter en daarvoor moet je hard werken. En dat is wat Rob doet. Maar je kent Rob, hé. Voor hem moet het altijd plezant blijven… Helaas is het leven niet altijd plezant. Maar hij moet nu vooral doorbijten en zijn niveau van twee winters geleden proberen te halen.”

“Goede signalen”

Ook de beloften Yannick Peeters en Jelle Schuermans zijn in Mallorca van de partij. “Beiden doen hun stinkende best”, vindt Jan Verstraeten. “Vooral voor Yannick een must”, is Niels Albert wat hard. “Yannick kan beter dan vorige winter. Maar ik hoor goede signalen van zijn coach Peter Hespel. De speelsheid is wat weg. Hij leeft er meer voor. Dat mag nu ook wel.”

Voor Jan Verstraeten is het zijn allereerste kennismaking met zijn nieuwe team. “Eindelijk mag Jan eens voor een grote ploeg werken”, lacht Niels breed. Grapje natuurlijk, doelend op het feit dat Jan altijd voor een tweemansteam heeft gewerkt.

De integratie van Jan Verstraeten

“Dit is wel even wennen, ja”, vertelt Verstraeten. “Bij Sven & Sven had ik zelf alle controle omdat het een kleiner team betrof, dat geeft je ook wat vrijheid. Hier moet met meer mensen rekening gehouden worden. Maar een grotere ploeg heeft ook zijn voordelen. Of ik mijn opgedane expertise van bij Sven Nys meebreng? Laat me eerlijk zijn: de resultaten van vorig seizoen spreken voor zich. Niels levert hier goed werk. Elk heeft zijn aanpak, maar je moet niet veranderen om te veranderen, hé. Ik houd me trouwens meer bezig met de jeugd, dan met de profs (ook Jelle Camps, Jente Tielemans en Reno Bauters zijn van de partij, red). Maar tijdens deze stage heb ik vooral het doel om mij te integreren in de ploeg. En dat pakken we rustig aan, zonder forceren.”

Tot slot: Johan Verstrepen is samen met Niels Albert ploegleider van het veldritteam, maar kon er door werkverplichtingen op deze stage niet bij zijn…

Foto’s: ©Crelan-Vastgoedservice

Bron : Crelan – Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts