Voorbeschouwing Belgische Kampioenschap BMX 2012

Voorbeschouwing Belgische Kampioenschap BMX 2012

ava

Heel veel kandidaten voelen zich geroepen, maar er zullen er maar weinig uitverkoren worden om de trui van het Belgische Kampioenschap te mogen dragen in het BMX seizoen 2012.

Vorige week hadden we in Keerbergen de tweede topcompetitie van het seizoen. Tevens was dit een voorbereiding naar het Belgische Kampioenschap toe dat nu zondag zal verreden worden op hetzelfde parcours als de tweede topcompetitie. Strijd zullen we alvast te zien krijgen…. Er zal gestreden worden op het hoogste niveau…. Maar wie uiteindelijk de nieuwe Belgische Kampioenen zullen worden binnen de verschillende reeksen zullen we op het einde van de dag weten.

 

Toch even een voorbeschouwing voor de kanshebbers. Het is mogelijk dat we toch nog enkele belangrijke namen vergeten te vermelden.

Bij de cruisers girls krijgen we vijf kanshebbers aan de start. Toch zal de meeste druk op de schouders liggen van DEWILDE Maritza. Zij zal proberen de titel naar zich toe te halen door strijd te leveren met CRAUWELS Lieze, BOUMON Jill, SUYKENS Victorine ( Vicky) en DESCHAGT Agna.

Bij de cruisers -16 jaar zullen ook de kansen open liggen voor CAMMANS Jari. Hij zal vooral de volgende rijders in de gaten moeten houden om de titel te kunnen bemachtigen :VAN HERCK Jonas, JOOSSENS Bram en VAN DOOSSELAERE Doowan.

Bij onze cruisers van 17 tot 29 jaar wil VAES Yergon er alles aan doen om die titel op zijn naam te schrijven. Of hij hierin zal slagen, is maar de vraag. Ook andere rijders zoals VAN DEN BRANDE Jeroen en Dimitri Lenaerts zullen hun beste beentje voorzetten en het Yergon moeilijk proberen te maken.

Bij de Cruisers +30 zal het strijd worden tussen DESCHAGT Alain, Koen Vanduffel en Sammy Deschepper. Wie van de drie de titel mee naar huis mag nemen zullen we zondag weten.

Bij de Girls 5-7 jaar zal het een open strijd worden. Hier zijn veel kanshebbers maar de start van de manches zal een grote rol spelen wie uiteindelijk met de titel naar huis mag gaan. Kanshebbers hier zijn : CONINGS Lisa, DE KEGEL Roxanne, SZEKELY Emma. Geen Floortje Bervoets aan de start van deze wedstrijd. Zij moet forfait geven omdat zij haar eerste communie doet.

Bij onze Girls 8-9 jaar zal de Wereldkampioene 2011 Kjelle Poets alles op alles zetten om de titel van Belgische kampioene op haar naam te schrijven. De andere meisjes zullen mogen strijden voor de andere podiumplaatsen.

Een open strijd wordt er verwacht bij de girls 10-12 jaar. Heel wat rijders zullen zich in de strijd werpen om de titel op hun palmares te schrijven. Wie veel kans maakt op de titel zijn :GOOSSENS Marthe, COPPENS Nieke, ZWAENEPOEL Tessa. Wie het uiteindelijk zal worden, zullen we zondagmiddag weten.

Bij de girls 12-14 jaar zal het een strijd worden tussen : VERTESSEN Karo, NIJS Yentl en DE RIJK Myrthe. Wie de stress van het moment kan overwinnen zal zich aan het einde van de wedstrijd de nieuwe Belgische Kampioen mogen noemen. We kijken vol spanning uit naar de wedstrijd.

Bij de girls 15+ is het uittredende kampioene Elke Vanhoof die we in de gaten moeten houden. Zij kwam tijdens de topcompetitie even polshoogte nemen van haar conditie en kon na afloop met een tevreden gevoel afreizen voor de nieuwe Belgische titel. Alleen pech of technisch mankement kunnen haar van de titel houden.

Dan komen we aan de mannelijke rijders. Bij onze allerkleinsten van 5-6 jaar zal het een spannende strijd worden tussen Neo Thielens en Niels Appermont. Beide rijders zijn aan elkaar gewaagd. Dus veel zal afhangen van de inzet van beide rijders wie uiteindelijk zich Kampioen van België mag noemen voor het seizoen 2012.

Boys 7 jaar daar zijn alle ogen gericht op BROUNS Dieter. Vorig seizoen wist hij ook alle titels op zijn naam te schrijven, maar dit jaar dient hij toch wel rekening te houden met jongens die momenteel ook goed voor de dag komen.

Boys 8 jaar daar ligt alle druk op de schouders van Wannes Magdalijns. Hopelijk kan hij met deze druk omgaan en mag hij aan het einde van de dag zichzelf als de nieuwe Belgische kampioen laten aanspreken.

Boys 9 jaar dan : Hier wordt het een open strijd heel wat jongens zouden kunnen in aanmerking komen voor deze titel. Een paar van de kanshebbers zijn : VAN STAEYEN Robbert, MARIEN Wannes, DEWITTE Dees.

Bij de Boys 10 jaar zal er ook een harde strijd geleverd worden voor de mooie titel van Belgische kampioen. Wie aanspraak zal kunnen maken op deze titel zijn onder meer :POLLEFLIET Gianluca, JAMAR Thomas, DEWEIRDT Siebe.

Bij onze jongens van 11 jaar zijn alle ogen gericht op GEUKENS Wout. Hij wist de topcompetitie in Keerbergen te winnen en heel wat toeschouwers zien in hem de nieuwe kampioen. Of Wout erin zal slagen zullen we op het einde van de dag kunnen zeggen. Ook de andere rijders maken kans om op het podium te staan.

Bij de boys van 12 jaar zal het uitkijken zijn naar Jarno Bellens. Hij kent het parcours als geen ander en wil de titel kost wat kost op zijn palmares schrijven. Hopelijk lukt hij erin…. We zullen tot zondag moeten afwachten.

Boys 13 daar is de grootste kanshebber voor de titel Brett Jacobs. Maar ook hij moet rekening houden met de tegenstand en hopen dat hij niet met pech hoeft af te rekenen.

Boys 14 dan, daar zien heel veel supporters in Ruben Gommers de nieuwe kampioen. Of hij deze rol kan waarmaken ligt volledig in zijn handen. Toch zullen de anderen hem de titel niet kado geven. Dus kijk maar uit naar de strijd met MARTIN Steve, GOOVAERTS Jordi….

De jongens van 15/16 zullen ook hun strijd leveren…. Hier ook heel wat kanshebbers voor de titel.Joffrey Wouters is één van de rijders die hoog in de pronistiek staat. Hopelijk kan en mag hij de rol waarmaken en zich op het einde van de dag de nieuwe Belgische Kampioen noemen. Hij krijgt concurrentie van ondermeer Mathijs VerhoevenJitte Nys enJona Laenen.

Boys 17+ daar wordt zeker rekening gehouden met de opnieuw in actie tredende Wesley Janssens. Hij kent als geen ander het parcours. Hij is er een trainer van dienst en heeft laten zien dat hij het BMX rijden nog steeds heel goed onder de knie heeft. Dus zijn tegenstanders zijn gewaarschuwd.

Bij de Masters 30+ kan het alle kanten uit. Wie hier de beste van de dag is zal zich voor het ganse jaar de nieuwe Belgische Kampioen noemen. Veel kansen zijn er weg gelegd voorTHIRY Christophe, DESCHEPPER Sammy, DUPONT Benoît. Nico Van Dartel mag zich ook nog bij de kanshebbers rekenen voor een podiumplaats.

Het paradepaardje van de dag zullen onze Junior Elites zijn. Hier zal heel wat strijd verwacht worden om uiteindelijk de nieuwe kampioen te kennen. De kanshebbers zijnDUBOIS Arnaud,  WARNIER Bryan, STEVENS Lauren, JACOBS Toon, DEGUELDRE Olivier… Op de startlijst staan de Junior elite en de Men elite samen vermeld. Als er genoeg deelnemers zijn voor beide reeksen, is het mogelijk dat ze aparte reeksen maken.

Wie het uiteindelijk zal worden, kun je komen bekijken op zondag, 29 april 2012 in Keerbergen. Ik zou zeggen, kom allen daarheen. Sport-Spanning en Spektakel verzekerd.