Voorbeschouwing NK Vrouwen hellendoorn.

Voorbeschouwing NK Vrouwen hellendoorn.

De vrouwen rijden ook hun Nederlands Kampioenschap in Hellendoorn. Jaar na jaar wordt de top voorin breder en dat geeft de toeschouwers ook mooie wedstrijden om te bekijken. Marianne Vos is er niet bij en dat opent wegen voor de andere toppers in het crossen die Nederland rijk is. Er wordt algemeen een open strijd verwacht voor het podium. Niemand kan op voorhand zeggen wie de topfavoriete is voor deze titel. Dat maakt het voor de toeschouwers erg aantrekkelijk om de wedstrijd ter plaatse te volgen.

Bij de top van de wereld mag je de Nederlandse vrouwen ook wel tellen. Ze proberen hun mannetje te staan en maken soms de cross spannend. Vooral in het crossen zijn we gezegend met grote talenten die vooral in het weg wielrennen excelleren maar in de winter ook de fiets met de grove banden verkiezen boven veel en vaak in een warm land trainen. Deze grote nog jonge talenten moeten we vooral koesteren en aanmoedigen in iets waar ze goed in zijn en wat ze graag doen.

Sabrina Stultiëns ,  35% en de LIV coureur met waarschijnlijk de meeste kans op de titel. Ze heeft de afgelopen weken bewezen dat ze een goede vorm te pakken heeft. Zelfs in Leuven liet ze haar naam gelden. Het geluk was niet aan haar zijde en ze maakt een onfortuinlijke valpartij mee en even later haar ketting die roet in het eten gooit zodat de uitslag vertekent was. Sabrina die terug is gekomen van een zware blessure en in Mol weer haar eerste wedstrijd reed net voor de kerstperiode.

Sophie de Boer , 33% , Sophie die net als Sabrina een zeer onfortuinlijk seizoen heeft gehad en vanaf Las Vegas gewoon ziek is geweest tot ze 1.5 maand geleden ongeveer begon aan de lange weg terug naar de top. Die weg gaat echt niet over rozen maar Sophie heeft wonderwel de aansluiting gevonden bij de top en heeft zelfs afgelopen Zondag in Leuven de Europees kampioen er in de sprint opgelegd en zo haar eerste gewonnen dit seizoen. Een top prestatie die haar ongetwijfeld een enorme boost gaat geven en in haar eigen land misschien de titel aankomende Zondag.

Sanne v Paassen , 30% , Sanne , de Brabantse die dit seizoen een constante rijd en rond de kerst periode enkele zeer mooie podium plaatsen weg haalt in zware wedstrijden. Niet de absolute wereldtop maar ze leunt er zo dicht tegen aan dat ze met een fout van de grotere favorieten zo maar met een goede dag iedereen naar huis kan rijden. De goedlachse Vlierdense die traint in de bossen rond haar huis zal specifiek de nadruk leggen op het losse zand wat er minder dan 3 km van haar Huis genoeg ligt. Schrijf Sanne normaal gezien op voor het podium en Zondag weten we welke plaats.

Outsiders met een grote +

Thalita de Jong , zei heeft al bewezen dat ze erg goed rijd dit cross seizoen en zeker de aansluiting met de top heeft gevonden , Thalita is een bedreiging voor de andere 3 en zal alles geven om goed voor de dag te komen in Hellendoorn. Vermits ze gewoon op de eerste rij zal staan is ze zeker voor de andere vrouwen iemand om heel hard rekening mee te houden.

Anna van der Breggen , Zal zei net als laatste weekend in Surhuisterveen korte metten maken met de competitie , Helen Wyman die toch de wereldtop is had geen antwoord op Anna. Anna zette vanaf het begin de competitie onder druk en misschien kan ze Zondag daarin een voorzetje geven om die onverwacht niet meer af te geven ?

Jan v Dijk.