Voorbeschouwing PI Beneluxcup 5 Alzingen.

Voorbeschouwing PI Beneluxcup 5 Alzingen.

Vanaf Eupen waar de laatste wedstrijd of nummer 4 in de reeks plaats vond  zijn we een kleine maand verder als we weer een wedstrijd in Luxemburg hebben, in Alzingen, waar de 5 de wedstrijd uit deze mooie reeks plaats vind.

Illustere namen heb ik gezien op de deelnemers lijst waaronder Ludovic Dubau de Fransman die nog eens 2 de heeft gereden in Mont st Anne en verder een ervaren  veldrijder is maar ook nog  steeds een begenadigd biker. Niels  Wubben is de snelle Nederlander van de Telenet-Fidea veldritploeg, maar tevens een meer dan goed biker. Sommige mountainbikers hebben misschien al de nationale kampioenschappenstress ontstaan nu er over een week ook op dat niveau gestreden wordt om de titels.

Wie staan er niet op de lijst van deelnemers? Bart de Vocht,  de leider in het klassement bij de elite staat er niet op of komt Bart op het laatste moment inschrijven. Ook Nederlandse bikers waaronder Frank Beemer en Hans Becking verschijnen niet op het appel , wel is er Yu Takenouchi een exotische naam in de Beneluxcup en meer dan welkom.

Bij de vrouwen is Annemarie Worst die de leiderstrui in haar bezit heeft aanwezig evenals Britt van den Boogert, Anne Tauber heeftingeschreven dus daar is in ieder een mooie strijd gaande.

Beetje vreemd is het wel en ook anders dat de junioren , nieuwelingen mannen en vrouwen op de zaterdag rijden en wij omdat we dan nog onderweg zijn die klassen missen. Voordeel dan weer dat we de Masters mee kunnen pakken die ook op de zaterdag rijden. Zondag is dan de eerste wedstrijd om 13.00 uur met alleen de vrouwen. Bij de elite mannen staan er nu 38 op de lijst wat ook magertjes is te noemen naar wat we gewend waren

Vakantie tijd is het natuurlijk ook en velen zoeken verre buitenlandse oorden op om ook daar te verschijnen op wedstrijden. Jammer dat er niet meer aandacht is dit weekend daar er in Alzingen geen moeite bespaard is gebleven om een mooi parcours neer te leggen door de mensen en vrijwilligers van LG Alzingen.

Graag hadden we ook wat interviews willen doen i.v.m. de kampioenschappen en hadden we gehoopt veel renners aan de start te zien om zelf ook een indruk van de vorm te kunnen krijgen die de heren en dames bikers hebben momenteel.

Jan v Dijk