Voorbeschouwing WK Tabor

Voorbeschouwing WK Tabor

Er is al heel wat te doen geweest rond het wereldkampioenschap in Tabor. Maar nu het evenement korter bij komt is het eens de tijd om stil te staan wat we kunnen verwachten daar.

De ene moment ligt het parcours onder de sneeuw. Het andere moment is het helemaal sneeuwvrij. Het zal dus afwachten worden tot de dag van de wedstrijd zelf om te weten over welk soort parcours de veldrijders moeten.

WK Tabor 2015 1 WK Tabor 2015 2

Bij de eerste verkenningen woensdag was de sneeuw al verdwenen en konden de renners waaronder Katerina Nash en Helen Wyman hun eerste indruk opdoen. Het lag er heel goed berijdbaar bij en de dames voelden zich in hun sas. Hun eerste mening was dat de ondergrond er lichtjes bevroren bij lag, maar dat er vlot over gereden kon worden en heel snel.

Het is dus al duidelijk wie we kunnen verwachten als de ondergrond er zo blijft bijliggen. Dan wordt dit een ideale cross voor Kevin Pauwels die op bijna hetzelfde parcours al twee maal de wereldbeker kon winnen in Tabor. Maar onderschat ook Lars van der Haar niet. Deze kleine Nederlandse veldrijder voelt zich ook in zijn sas op zulke parcours. Bij de jongste rijders zal er maar één topfavoriet naar voor worden geschoven. Eli Iserbyt zou in principe deze rol moeten kunnen waarmaken. Hij is de grootste zekerheid die zowel winnaar is geworden in de Wereldbeker, Belgisch kampioen en Europees kampioen. Dus normaal gezien kan de titel van wereldkampioen hem niet ontlopen. Iserbyt blijft er heel rustig in en bereidt zijn wedstrijd voor zoals hij dit altijd al heeft gedaan.

Bij de dames zou er altijd maar één kandidaat naar voor worden geschoven en dit is Marianne Vos. Maar Marianne is de jongste tijd ook op de sukkel. De hamstringblessure liet haar de voorbije wedstrijden wat gas terugnemen. Marianne heeft al zoveel titels op haar palmares staan. Dus in principe wordt zij de topfavoriet, maar hou ook wel rekening met de andere meisjes zoals een Sanne Cant, Nash en Ferrand – Prevot. Het wordt dus een mooie strijd tussen Nederland, België, Tsjechië en Frankrijk. Dus een mooi uithangbord bij de dames. Wie pakt de titel?

Het blijft dus voor iedereen uitkijken naar de weersvoorspellingen. Zoals het er nu voor staat zouden ze aldaar nog wel wat sneeuw te verwerken krijgen en de temperaturen blijven schommelen rond het vriespunt. Dat betekent dat het dan wel eens allemaal zal blijven liggen en dan krijgen we een heel andere wedstrijd.

De Belgische delegatie komt donderdag in de loop van de dag toe in Tabor. Dan zullen zij zich van de eerste indrukken ontdoen en kunnen zij zich mentaal gaan voorbereiden op hun Wereldkampioenschap. Alvast heel veel succes toegewenst aan onze Belgische delegatie.

WK TAbor 2015 13