Voorbeschouwing WK Zwitserland

Voorbeschouwing WK Zwitserland

De Belgische renners en rensters zijn ieder op hun manier naar het WK afgereisd. Sanne Cant koos ervoor om met de mobilhome de verplaatsing te maken. De anderen zijn in groep naar de plaats gegaan.

Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet het allemaal rooskleurig in. Hij verkende donderdagnamiddag met de dames en de junioren het WK parcours in Dübendorf Zwitserland en zag dat het er goed bij lag. Natuurlijk kunnen de weergoden er anders over beslissen. Maar wanneer je naar Zwitserland afreist verwacht je natuurlijk geen vlakke cross. De moeilijkheidsgraad van het parcours is niet zo hoog in te schatten al zal je wel met je krachten moeten doseren.

De bondscoach heeft er dan ook het volle vertrouwen in dat de Belgische selectie het wel goed zal doen daar in Zwitserland. Bij de junioren dames weet hij dat het vooral Shirin van Anrooij en Puck Pieterse de kanshebbers zijn voor de titel. Voor de eigen selectie geeft hij Julie De Wilde alle kansen. Toch weet hij niet op welke plaats zij zal stranden.

Bij de beloften gaat het vooral uitkijken zijn naar de prestaties van Niels Vandeputte en Timo Kielich. Zij hebben er een mooi seizoen opzitten en het zal een mooie prestatie zijn voor hen mochten zij een top tien plaats kunnen bemachtigen.

Bij de dames elites hoopt hij natuurlijk op een trui voor Sanne Cant ook al zijn onze andere dames zeker niet minder op dit parcours. Zij zullen ook in de top tien kunnen eindigen.

Bij de elites heren is het natuurlijk Mathieu van der Poel die als topfavoriet naar voor wordt geschoven maar onze bondscoach Sven Vanthourenhout houdt de eer van onze Belgische selectie ook hoog. Er zou wel eens een tactisch spel kunnen gespeeld worden.

Hou dan ook we gaan een mooi WK weekeinde tegemoet en we wensen alle renners en rensters dan ook heel veel succes toe. Wij houden jullie zeker op de hoogte van het verloop van de wedstrijden.