Voormalig profwielrenner Kenneth Vanbilsen roemt Tex.vision om zijn kwaliteit

Voormalig profwielrenner Kenneth Vanbilsen roemt Tex.vision om zijn kwaliteit

Kenneth Vanbilsen stopte vorig jaar als profwielrenner. Hij had een mooi palmares bij elkaar gefietst. Kenneth reed in zijn profdebuut de eerste twee jaar bij Topsport Vlaanderen en won er La Marseillaise. 

‘Dan maakte ik de overstap naar Cofidis en reed er acht jaar. Ik won er ondermeer de Ronde van het Hageland. Door omstandigheden van een vroegere val op mijn knie en doordat ik er veel last van gehad ben ik gestopt. Eerst wilde ik een sabbatjaar nemen. Maar omdat je als wielrenner toch wel een sociaal leven gewoon bent, is dat niet vanzelfsprekend. Je hebt als wielrenner en een hele entourage met een dokter, verzorger, mecanicien, ploegmaten, ploegleiders enz. Je praat veel met elkaar.  Ik geef een voorbeeld: Milaan-San Remo is een lange en saaie koers en dan ben je veel met elkaar aan het praten onderweg. En ook na je carrière heb je nog contact met de wielerwereld.  Dus besloot ik om mij om te scholen als redder en nu werk ik in het sportcentrum van Lummen,’ vertelt Kenneth.

De Limburger was op zoek naar goede wielerkledij en kwam terecht bij Tex.vision van Sander Helven. ‘Omdat ik Sander al twintig jaar kende, bij de jeugd waren we nog concurrenten en daarna enkele jaren ploegmaten bij Donckers Koffie en Sport Vlaanderen, zocht ik hem op. Tex.vision is misschien een minder bekend merk dan de gevestigde merken. Maar dat wil niet zeggen dat het daarom slechter is, integendeel. Ik ken Sander al langer als persoon en weet dat hij zeker geen brol zal verkopen, hij doet wat ie zegt en dat is altijd gesoigneerd. Na de test was ik heel tevreden over de kwaliteit van alle artikelen. Service, kwaliteit en gezelligheid zijn belangrijk bij Tex.vision. Je komt direct binnen bij de grote baas en kan meteen je vragen op tafel gooien en je krijgt een koffie gepresenteerd. In de grote bedrijven gaat dat zo niet zijn. De bestellingen bij Tex.vision worden goed opgevolgd en op tijd geleverd, ’aldus nog Vanbilsen. 

In zijn carrière heeft Kenneth voor verschillende ploegen en dus ook voor verscheidene kledijfabrikanten gereden. Hij heeft dus wat ervaring op gebied van goede kwaliteit. ‘Je moet zeker alles goed passen voor je bestelt. Belangrijk is dat je koerskledij vooraf een aantal keren wast, voor het allemaal juist zit. Ik denk niet dat een profrenner zijn wielerkledij aantrekt vooraleer het gewassen is. Alles moet juist zitten, zeker de koersbroek is heel belangrijk, anders krijg je wrijvingen en zitvlakblessures,’ besluit een tevreden Kenneth Vanbilsen.