Veel deelnemers op de Moedige Veldrijder in Vorselaar op 14 september 2019

Veel deelnemers op de  Moedige Veldrijder in Vorselaar op 14 september 2019

Meer dan 400 rijders/rijdsters verdeeld over zeven verschillende categorieën kwamen er aan de start in de Grote Prijs Heylen Vastgoed in Vorselaar. Voor heel wat categorieën was het strijden voor de provinciale titel. Dit was zou bij de Masters A – amateurs – B – C -D. Ook de nieuwelingen, de junioren en de U23 en elites zonder contract mochten hun titelstrijd uitvechten.

Kristof Cop was de beste bij de masters A voor Glenn Vanginneken. Bij de amateurs ging de titel naar Lawrence Tibbackx. Die was blij na zoveel jaren achter de titel aan te gaan deze nu officieel binnen te halen.

Bij de masters C ging de titel naar Guido Verhaegen. Hij ging matig van start maar kon mooi opschuiven in zijn wedstrijd. De dagzege en de titel waren voor hem.

Bij deze categorieën verliep de huldiging nog redelijk vlot maar bij de andere categorieën liet het podium telkens lang op zich wachten. Ook al rijden de rijders/rijdsters met transponder noch is het moeilijk om een juiste uitslag na de wedstrijd te overhandigen. Dus het was geduld hebben om de juiste kampioenen naar het podium te krijgen.

Jarno Bellens kwam bij de elites zonder contract de winst binnenrijven. Hij was hier super blij mee. Niels Vandeputte werd knap tweede en het podium werd vervolledigd door Jarno Liessens.

Vorselaar is altijd een cross die ingericht wordt door de gebroeders Wellens. Het was voor hen een hectische week met op woensdag de initiatie voor de jeugd waar heel wat volk op af was gekomen en dan natuurlijk het hoogtepunt van de week de wedstrijden op zaterdag. Gezelligheid was troef bij de mannen.

Bij de dames kregen we twee toppers aan de start. Namelijk Laura Verdonschot en Jolien Verschueren hadden de verplaatsing gemaakt naar Vorselaar. Ook al mochten de dames niet voorin starten, doch probeerden zij hun wedstrijd goed in te delen en plaatsen goed te maken. Het duurde voor Laura Verdonschot niet lang vooraleer zij de wedstrijd mee voorin domineerde. En al gauw was duidelijk dat zij de sterkste in wedstrijd was. Ze won op een voortreffelijke wijze deze wedstrijd in de Vorselaarse dreef bij de familie Wellens. Voor Jolien Verschueren was het wedstrijdritme opdoen en proberen wat progressie te maken en dat verliep haar moeizaam in deze snelheidswedstrijd. Maar ze maakt stappen voorwaarts en dat doet haar deugd.

foto : Nancy Aerts

Bron : Nancy Aerts – foto’s : Nancy Aerts