Weekend van de waarheid

Weekend van de waarheid

ava

De Koppenbergcross en de Superprestigeveldrit in Zonhoven: twee monumenten in de cyclocross. Bpostbanktrofee en Superprestige: Je kan alles  winnen dit weekend, maar ook heel veel verliezen. Destroyers of ambitions kun je ze ook wel noemen.

Wat gaat Sven Nys doen?  Gaat hij bevestigen?  Zet Kevin Pauwels zijn goede reeks voort? Gaat Klaas meer vooraan koersen vanaf het begin van de wedstrijd ? Is  van der Haar weer luis in de pels van Belgische renners?  Corne van Kessel of Thijs van Amerongen als beste Fidea renner? Of zorgen Francis Mourey en Phillip Walsleben  voor een verrassing? Wie heeft er op trainingskamp gewerkt om  klaar te zijn voor dit weekend?

Ik gok eerlijk gezegd een beetje op Walsleben of is de wens de vader van de gedachte ? Wat te denken van Sven Nijs die toch wel wat goed heeft te maken voor zijn talloze fans en niet voor niets naar verre oorden is afgereisd om optimaal aan de start te staan van dit dubbele weekend?

Is er nog een jonge gast die een trukendoos open trekt en met de bloemen gaat lopen? Of Rob Peeters die eindelijk een beetje in zijn seizoen begint te komen?  Na Valkenburg is er voor Rob wel een heel groot vraagteken gerezen.  Maar het siert hem dik en dubbel dat hij met opgeheven hoofd zijn wedstrijd uitrijdt en niet tegen het einde met stille trom vertrekt.

Gaan de vrouwen voor vuurwerk zorgen met twee verrassende uitslagen? EllenVan Loy, die goed bezig is. Of is Sanne Cant in de winning mood en met een heel gelukkige flow omdat het lekker gaat.  Helen Wyman die twee wedstrijden achter elkaar krijgt waar ze goed in is. Sophie de Boer die twee keer boven zich zelf uit kan stijgen. Of is het Elle Anderson die in België nog een dikke appel heeft te schillen omdat ze vorige weekend niet mocht starten?  Nikki Harris die de lijn van Valkenburg doortrekt in de laatste twee  rondes?  Beklijvende spannende wedstrijden is wat wij willen. Met de pijn , afzien en alles wat het crossen zo mooi maakt.

 

 

Jan van Dijk