Wereldbeker Eliminator heeft wedstrijden in acht landen

Wereldbeker Eliminator heeft wedstrijden in acht landen

City Mountainbike heeft de data van de wereldbekerwedstrijden Eliminator en National Series, met wedstrijden in 8 landen bekend gemaakt.

Een nieuw seizoen komt met nieuwe locaties. De UCI Mountain Bike Eliminator Wereldbeker zal afreizen naar 8 steden en zal lopen van maart tot september. City Mountainbike heeft ook 4 evenementen toegevoegd aan de kalender van de National Series, waarvan 3 in Turkije (Izmir, Marmaris en Bodrum) en 1 in Turčianske Teplice, Slowakije.

Verschillende steden zijn nog in afwachting om hun intrede te doen in de UCI Wereldbeker en de National Series. Dit wedstrijdschema is het resultaat van een succesvol seizoen 2021 en bestaat uit veel terugkerende UCI wereldbekers, maar ook een aantal die voor het eerst deelnemen. Italië’s Gaia Tormena en Europees kampioen Jeroen van Eck (NED) waren de uitblinkers van de UCI Mountain Bike Eliminator Wereldbeker vorig jaar en eisten de algemene titel op in de vrouwelijke en mannelijke categorieën.


Vijf nieuwe locaties


Het UCI Wereldbeker-seizoen 2022 gaat in maart van start op een nog te bevestigen locatie.

Een andere nieuwe locatie op de kalender is Falun, Zweden, die in juni wordt gehouden. Dan gaat het verder in Duitsland met Aalen, de thuisbasis van wereldkampioen Simon Gegenheimer, als derde ronde op een vermakelijk circuit.

Groot raceblok in augustus

Augustus belooft een drukke maand te worden als de UCI Wereldbeker terugkeert naar België voor twee stops in de prachtige middeleeuwse steden Leuven en Oudenaarde. Het seizoen 2022 gaat dan verder op een andere locatie in afwachting van de definitieve bevestiging.


Winterberg als gastheer voor de finale

De voorlaatste etappe vindt plaats in Parijs op een magische plek (wordt later bekendgemaakt) met prachtige landschappen over de ‘Stad van het Licht’. Winterberg in Duitsland is op 17 september de laatste halte van de wereldbeker en is voor de vijfde keer gastheer, nadat het in 2017 tot de serie toetrad.

Spannend seizoen in het vooruitzicht

We zullen opnieuw een aantal spannende races zien op verschillende terreinen. De uitbreiding van onze community heeft ons naar verschillende nieuwe steden gebracht die geweldige mogelijkheden bieden voor met adrenaline gevulde mountainbikers. We zijn erg dankbaar dat we een gemeenschappelijke langetermijnvisie hebben met onze toegewijde medeorganisatoren om een Eliminator race vol actie over de hele wereld af te leveren”, besluit Kristof Bruyneel, managing director van City Mountainbike.

Kijk voor meer informatie op www.citymountainbike.com en mis deze komende races niet!

KALENDER


2022 UCI mountainbike Eliminator Wereldbeker kalende
r :

13.03.2022 – Wordt aangekondigd en goedgekeurd door UCI Management Committee
17.06.2022 – Falun, Zweden
23.07.2022 – Aalen, Duitsland
07.08.2022 – Leuven, België
14.08.2022 – Oudenaarde, België
21.08.2022 – Nog aan te kondigen en goed te keuren door UCI Management Comité
10.09.2022 – Parijs, Frankrijk
17.09.2022 – Winterberg, Duitsland

Bron en foto: City Mountainbike