Wereldbeker Mt St Anne live op Freecaster

Wereldbeker Mt St Anne live op Freecaster

In het Canadese Mount St. Anne, waar vorig jaar nog het WK plaatsvond, wordt de vierde manche van de wereldbeker XCO gereden. Van Belgische zijde zijn alleen de beloften Ruben Scheire en Sebastien Carabin present.  We kijken vol belangstelling uit naar hun prestaties over de Plas.

Bij de U23 heren is wellicht ex-juniorenwereldkampioen Gerhard Kerschbaumer een kandidaat winnaar. Maar door de zwakke bezetting moet het mogelijk zijn voor Carabin en Scheire om minstens in de top tien en misschien wel in de top vijf te rijden. Scheire vindt een parcours terug dat hem ook goed lag op het WK vorig jaar.

Bij de U23 dames kan de Française Pauline Ferrand Prévot naar de winst rijden. Een verrassing is hier natuurlijk niet uitgesloten.

Bij de dames wordt het een open strijd tussen thuisrensters Catharine Pendrell en Marie-Hélène Prévot. Julie Bresset, winnares in Offenburg, zal de strijd met deze dames aangaan, aangevuld met een tros favorieten als Sabine Spitz, wereldkampioenen Maja Wloszczwoska, Lene Byberg  en Eva Lechner.

Bij de heren neemt Olympisch kampioen Julien Absalon niet deel.  Europees kampioen Jaroslav Kulhavy is wel van de partij samen met gewezen wereldkampioen Nino Schurter, wereldkampioen José Hermida(vorig jaar daar wereldkampioen geworden), Marco Aurelio Fontana en Christoph Sausers als voornaamste favorieten.

Je kan de wedstrijd in uitgesteld relais volgen op Freecaster Tv(via het internet).

De wedstrijd van de dames wordt zaterdagavond uitgezonden van 17.45 tot 19.30 uur en die van de heren van 20.30 uur tot 22.15 uur.

Voor de liefhebbers van de Fourcross start de uitzending rond middernacht vanaf half één tot 1.30 uur.  De Downhill wordt zondagavond uitgezonden van 19.15 tot 20 uur voor de dames en van 20 tot 21.30 uur voor de heren.

 

Erik Braeken