Wereldkampioen Mathieu van der Poel zet puntjes op de i in Overijse

Wereldkampioen Mathieu van der Poel zet puntjes op de i in Overijse

De wereldkampioen Mathieu van der Poel zette de puntjes op de i. Na de nederlaag van Ronse geeft hij iedereen lik op stuk om zijn wereldtrui kleur bij te zetten.

Vlotte start voor Quinten Hermans, Kluche en Vanderheyden richting de Tenotsberg. Er wordt voorin heel wat geschoven om de juiste plaats in te nemen. Hermans vlot door de weide heen maar Matthieu van der Poel reageerde onmiddellijk. Toon Aerts is voorin wat weggezakt in de weidepassage. Iserbyt weerbarstig als hij is was op zoek naar het wiel van Matthieu van der Poel maar moet wel wat lengtes prijsgeven. Hij krijgt het gezelschap van Tom Pidcock. In de eerste ronde kregen we een zware valpartij van Siebe Tormans te noteren. Hij probeerde nog om zijn wedstrijd voort te zetten maar enkele ronden later moet hij de wedstrijd verlaten.

Bij ingang van de tweede ronde kregen we een loslopende hond die heel de meute uit zijn ritme haalde. Voorin kregen we hierdoor een kopgroep van vier met Iserbyt, van der Poel, Pidcock en Hermans. Iserbyt haalde diep adem en probeerde de wedstrijd naar zijn hand te zetten maar de medevluchters lieten niet begaan. Iserbyt is heel fanatiek in zijn rijkunsten richting de afdalingen maar dat moet hij naar verloop van tijd bekopen. Labeurbewegingen bij Matthieu Van der Poel door naar de kop van de wedstrijd te rijden en zo de wedstrijd naar zijn hand te zetten.

Bij ingang van de derde ronde nam Matthieu Van der Poel 6 seconden voorsprong op Iserbyt en Pidcock. Toon Aerts volgde op 15e seconden en Bosmans kreeg hulp van Bosmans op zoek naar de voorste rijders. Op de Tenotsberg vinden de vier rijders aansluiting bij de wereldkampioen. De wereldkampioen van der Poel voelde meteen de hete adem van zijn medevluchters en verdapperde weer. Hij koos voor een zeer lange finale te rijden.

De wereldkampioen controleerde de rest van de wedstrijd. Hield een stevig tempo op en daardoor kon hij zonder al te veel problemen naar zijn nieuwe overwinning rijden. Achter hem was het vooral Tom Pidcock die alles uit zijn benen hield om de tweede plaats veilig te stellen ook al kon hij onder zijn oksel zien dat Quinten Hermans er alles aan deed om terug te keren. Helaas lukte het de rijder uit Tessenderlo niet om de aansluiting te maken. We kregen dus een eerste plaats voor Matthieu van der Poel – tweede plaats voor Tom Pidcock en de derde plaats was voor Quinten Hermans.

Uitslag:

1.Mathieu van der Poel (Ned)in 1u00’54”
2.Tom Pidcock (GBr)op 14″
3.Quinten Hermans27″
4.Toon Aerts1’10”
5.Tim Merlier1’43”
6.Eli Iserbyt2’14”
7.Wietse Bosmans2’36”
8.Daan Soete2’55”
9.Marcel Meisen (Dui)3’24”
10.Tom Meeusen3’33”

Bron : Nancy Aerts

foto : Bart Knops