Wereldkampioene Alverado neemt winst in Leuven

Wereldkampioene Alverado neemt winst in Leuven

We kregen in Leuven een parcours dat al tien jaar lang bijna hetzelfde is. We mochten naar een mooie wedstrijd krijgen met de Nederlandse dames weer in de hoofdrol. De cross werd opengetrokken door de Franse rijdster Clauzel maar het werd afgemaakt door Wereldkampioene Alverado. De tweede plaats was voor Betsema die telkens een wedstrijd in de wedstrijd moet rijden met haar mindere starten en het podium werd vervolledigd door Brand

We kregen in Leuven een parcours dat er vrij snel bijlag met heel wat technische passages. Het was een lichtoplopende start en het was duidelijk dat de Franse rijdster Clauzel zich in haar sas voelde op deze ronde. Ze nam de eerste wedstrijdhelft voor haar rekening en voelde wel de hete adem van de Nederlandse dames in haar nek.

Halfweg de wedstrijd kregen we een samensmelting voorin en kon de cross opgebroken worden. Vooral Worst-Alverado en Brand namen de wedstrijd in handen. De andere medevluchters moesten er één na één vanaf. Het was dus kijken wie er de beste papieren had.

Bij de ingang van de laatste ronde werd er naar elkaar gekeken en konden de dames uit de achtergrond terug komen aansluiten. Maar lang duurde dit spelletje niet. De druk van Brand op de kop van de wedstrijd werd haar fataal door een valpartij waardoor zij de winst uit haar handen zag glippen. Het werd een strijd tussen Betsema – Alverado. Ryan Kamp had Alverado de tip gegeven om in het wiel aan de spurt te beginnen en dat deed ze ook.

Ze liet Betsema de sprint aantrekken en kwam op het juiste moment achter haar rug uit en kon de winst op haar palmares schrijven.

Bron : Nancy Aerts

Fotos : Luc Wilms