Lars Forster en Pauline Ferrand-Prévot winnen laatste wereldbekerrace in Snowshoe

Lars Forster en Pauline Ferrand-Prévot winnen laatste wereldbekerrace in Snowshoe

Pauline Ferrand-Prévot en Lars Forster hebben de laatste wereldbekerrace van het seizoen in het Amerikaanse skioord Snowshoe gewonnen. Schurter schreef geschiedenis met zijn 33ste wereldbekerzege.

De wereldkampioen kreeg een lekke band en moest de leiding lange tijd aan Avancini laten. Met zeven leiders gingen ze de finale in. Teammaten Schurter en Forster namen dan voorsprong op hun concurrenten. In de laatste honderden meters ging Forster over zijn ploegmaat en pakte zijn eerste wereldbekerzege voor een even blije Schurter en Maxime Marotte.

Schurter werd voor de zevende maal eindwinnaar van de wereldbeker en evenaarde hiermee het record van Julien Absalon. Jens Schuermans werd knap elfde op bijna een minuut van de winnaar en werd ook elfde in de eindstand.

Forster kon niet geloven dat hij zijn eerste wereldbekerzeges pakte. ‘Dat is werkelijk ongelofelijk. Nooit gedacht dat dit me ooit zou overkomen.’

Schurter gunde zijn ploegmaat de zege: ‘ Forster verdiende de zege vandaag. Hij heeft een zwaar seizoen achter de rug. Het is een goede vriend. Samen wonnen we ook de Cape Epic. We hadden geen teamorders. Toen ik lek reed verloor ik meer dan halve minuut. Ik heb goede ploegmaten met Lars en Andri Frischknecht. We hebben zo’n goed team ook met Kate Courtney, die vandaag ook de eindwinst pakte en zullen vanavond onze zeges vieren.’

Pauline Ferrand-Prévot behaalde haar tweede wereldbekerzege van het seizoen en eindigde derde in de eindstand. Anne Terpstra, die geruime tijd aan de leiding reed, werd door de wereldkampioene geklopt in de spurt. Annie Last werd derde voor Rebecca Mcconnell en Kate Courtney. Githa Michiels werd mooi 17 de.

Pauline Ferrand-Prévot was dolgelukkig. ‘In de laatste ronde kwam ik er helemaal door en zag ik dat een zege erin zat. Ik had een heel mooi seizoen. Met twee wereldbekerzeges en de wereldtitel. ‘

Kate Courtney kaapte in extremis nog de eindzege voor de neus van Jolanda Neff weg, die elfde werd vandaag. Ferrand-Prévot eindigde derde voor Terpstra in de eindstand.

Foto: Sven Martin