Wie klopt Bart De Vocht in Beneluxcup in Eupen?

Wie klopt Bart De Vocht in Beneluxcup in Eupen?

De vierde wedstrijd uit de reeks van de Pearl Izumi Beneluxcup is in Eupen. Het is een mooi parcours met alle mogelijkheden voor de mountainbikers.

Met ruim 80 inschrijvers bij de nieuwelingen is het biken onder de jeugd weer aan populariteit aan het winnen en hier zullen vooral Thijmen Arensman , Daan Boekestijn en de 2 Belgische bikers Stan Bollen en Davide Bomboi de wet proberen te dicteren.

De Junioren met 38 inschrijvers heeft met Per Wiggers de winnaar van de vorige wedstrijd een topper die voor winst wil gaan. Kunnen Stijn Simons , Marc Bouwmeester en Arnaud Beekman het Per Wiggers moeilijk maken of komt er een andere renner de buit binnen trekken. Een Duitser of een Fransman misschien , wie weet?

Bij de Vrouwen zal Annemarie Worst volle bak tegenstand krijgen van Githa Michiels en Alice Pirard die nog een rekening open heeft staan van Erezee en graag een podium mee pakt. Er geven enkele topvrouwen forfait vanwege een meerdaagse wedstrijd in het buitenland en andere verplichtingen wat wel jammer is, omdat ook Eupen wel een groot startveld mag hebben bij de vrouwen. Wel een Zuid-Afrikaanse deelneemster, wat dan weer een pluspunt is, me Nicolle van der Greft.

Bij de Junior meisjes is Didi de Vries alleenheerser. De Française Laurane Meyers zal er een te duchten tegenstander aan hebben. Romy Berends heeft een erg drukke tijd met haar examens achter de rug en is blij dat ze kan consolideren.

Wie klopt Julia Boschker bij de nieuwelingen vrouwen? Er komt tegenstand uit België, Duitsland en Nederland. Klimmen is het devies hier en technische afdalingen zullen alles vergen van deze jonge dames.

Bij de Elite mannen krijgt Bart de Vocht echt wel tegenstand van Robert Mennen, de snelle Duitser. Jeroen Boelen die de laatste weken erg sterk acteert , Henk Jaap Moorlag die zich ook weer in vorm heeft gereden , Frank Beemer die toch nog steeds goed in vorm is en het nu maar eens moet laten zien na alle pech. In de WC wedstrijden lukt het dus hier zou het ook kunnen lukken. Bas Peters die in de Roc nog een goede prestatie neer zette en het de toppers echt wel moeilijk kan maken met zijn ervaring. Of is het voor Kevin Panhuyzen of Jeff Luyten, zou het hun dag kunnen worden ?

De Masters gaan met Jimmy Tielens , Gerrit Delfosse , Christian de Graaf , Maikel Govaerts en de anderen er echt geen plezier rit van maken. Hier zal de strijd wederom heftig zijn en moet je knokken voor iedere centimeter zoals we laatste weekend ook zagen. Met een enkele verdwaalde Fransman en Duitser zal het een aantrekkelijke wedstrijd worden.

Zak eens af naar Eupen om de tenoren van het mountainbiken uit een behoorlijk aantal landen weer aan het werk te zien. Geniet als ze in de technische secties naar beneden komen en het klimwerk wat de verzuring naar ongekende hoogten stuwt. Zie hoe een tactiek kan werken of juist tegen je kan werken. Biken is een eerlijke sport en verstoppen is bijna niet mogelijk. Man tegen man dat willen we zien.

Jan v Dijk