Wie wordt de nieuwe Belgische Kampioen bij de mannen en de vrouwen?

Wie wordt de nieuwe Belgische Kampioen bij de mannen en de vrouwen?

In het weekeinde van 14 en 15 januari 2023 wordt in de provincie Oost-Vlaanderen namelijk in Lokeren het Belgische Kampioenschap in het veld gereden. Het is uitkijken wie zich tot nieuwe Belgische Kampioen zal kronen.

Het programma voor deze wedstrijden ziet er als volgt uit :

Programma

Zaterdag 14 januari:

10 uur: vrouwen nieuwelingen
11 uur: vrouwen junioren
13.45 uur: mannen junioren
15.15 uur: vrouwen elites en beloften

Zondag 15 januari:

10 uur: mannen nieuwelingen eerstejaars
11 uur: mannen nieuwelingen tweedejaars
13.45 uur: mannen beloften
15.15 uur: mannen elites

Het parcours is gelegen in het Park Ter Beuken. Het is gemakkelijk toegankelijk en ligt vlak bij het station in Lokeren. Dus diegenen die met de trein reizen kunnen zich gemakkelijk naar het parcours begeven.

De omloop van de Rapencross is afwisselend te noemen. De veldrijders moeten via een drijvend ponton naar de overkant van de Durme. Het ponton werd eerder al gebruikt in de cross van Antwerpen en is dus wel gekend bij de veldrijders/rijdsters.

Verder krijgen de renners/rensters nog een pittige helling onder de wielen geschoven, zandstrook, balkjes en een wasbord.

overzicht van het parcours :

.
. © BK Lokeren

Tickets

Kinderen jonger dan twaalf jaar (geboortejaar 2011 en later) hebben gratis toegang tot het parcours, maar ze moeten dan wel vergezeld worden door een meerderjarige. Tickets in voorverkoop zijn tot en met vrijdag 13 januari verkrijgbaar via https://bklokeren.be/tickets. De prijzen: 10,95 euro voor zaterdag en 15,95 euro voor zondag. Een duoticket kost 20,95 euro. Wie zijn tickets de dag zelf aan de kassa koopt, moet wat extra neertellen: 15 euro (zaterdag), 20 euro (zondag) of 30 euro (duoticket).

Wie zijn dan de mogelijke favorieten voor de titel?

Zoals reeds eerder vermeld zal Wout Van Aert zijn titel niet verdedigen. Hij heeft de stage met de wegploeg verkozen boven het Belgische Kampioenschap. Wie er dan wel in aanmerking zal komen voor de trui zijn er velen. We krijgen een open kampioenschap met mogelijke winnaars : Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout maar ook Laurens Sweeck zou wel eens als underdog de tricolore trui naar zich toe kunnen halen. We kijken uit naar de wedstrijd wat het gaat geven.

Bij de dames zijn alle ogen gericht op uittredende kampioene Sanne Cant. Zij wil voor de veertiende keer op rij deze trui naar zich toe halen maar ze zal zeker moeten rekening houden met Laura Verdonschot, Alicia Franck en Marion Norbert Riberolle.

Laatste 10 winnaars

2022: Wout van Aert
2021: Wout van Aert
2020: Laurens Sweeck
2019: Toon Aerts
2018: Wout van Aert
2017: Wout van Aert
2016: Wout van Aert
2015: Klaas Vantornout
2014: Sven Nys
2013: Klaas Vantornout

Dames elite:

13 zeges: Sanne Cant
2 zeges: Loes Sels, Hilde Quintens, Anja Nobus

Het zal dus een open strijd worden. We volgen het voor je op.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Luc Wilms – Bart Knops – Jo Pijpops – VRT