Wie wordt wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen?

Wie wordt wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen?

 

Het WK veldrijden bij de vrouwen wordt een spannende gebeurtenis. De eerste zes vrouwen van Hoogerheide maken aanspraak maken op de wereldtitel. Eva Lechner die nu, de te kloppen vrouw is, en in Hoogerheide vertrouwen heeft getankt, conditie had ze al vanzelfsprekend. Katerina Nash is echt huizenhoog topfavoriet: goed in vorm , scherp en thuis favoriet. In enkele gesprekken die ik met Katerina heb gehad sinds de WB in Zolder blijkt zonneklaar waar haar piek dit seizoen ligt.

Pauline Ferrand – Prevot, de frêle Francaise, is in een blakende vorm. In Diegem sprak ik met haar en ze gaat helemaal voor goud. Ook Pauline heeft in Hoogerheide aan de moraal gewerkt en is klaar om haar slag te slaan.

De outsiders dit weekend bij de vrouwen dan! Allereerst de winnares van het wereldbekerklassement, Europees-en Belgisch kampioene, Sanne Cant. Heel goed in staat om te winnen. Topconditie? Ik denk in Hoogerheide 95%, dus in Tabor 100% .

Sabrina Stultiéns de jonge Europees kampioene, die weet wat je moet doen op een kampioenschap. Ze heeft een beetje het vermogen van een diesel. Als ze aan kan klampen de eerste twee ronden is zij met haar sterke eindschot te kloppen vrouw.

De Française, Lucie Chainel-Lefevre hobbelde mooi mee in Hoogerheide en liet niet helemaal in haar kaarten kijken. Maar is wel iemand om rekening mee te houden.

Marianne Vos , beperkt in haar doen en laten door haar opspelende hamstring ??!! We gaan het zien en als ze geen last ondervindt van deze blessure, gaat ze mee doen voor de prijzen. In Hoogerheide heeft ze het rustig aan gedaan.

Offroadbiking.eu heeft Catherine Compton gevolgd sinds Zolder en heeft alleen maar een Amerikaanse gezien die veel last had van haar astma als gevolg van het warme winterweer. De pollen zijn er al en heeft haar zeer beperkt in haar doen en laten de laatste weken. In ons laatste gesprek in Hoogerheide waar ze heel openhartig was, gaf ze aan er voor te strijden. Maar als ze last heeft van haar ademhaling heeft ze gewoon geen kans.

De Belgische connectie met Ellen van Loy en  zal strijden op het tweede plan voor wat ze waard zijn. Topconditie is wel wat Jolien heeft maar ze heeft ook nog net wat te kort voor de top 6 plekken. Ellen zal ook wel goed zijn, maar ik schat ze in op een 5-6 de plaats. Behoudens een hele grote verrassing zal dit ongeveer de uitslag zijn van het WK voor vrouwen in Tabor.

 

Jan v Dijk