Winnen Connor Fields en Caroline Buchanan opnieuw in Papendal?

Winnen Connor Fields en Caroline Buchanan opnieuw in Papendal?

ava

In Papendal wordt vandaag de Supercross gereden. Nadat Connor Fields en Caroline Buchanan gisteren de Time Trials wonnen, kunnen ze vandaag opnieuw voor de dagzege gaan. Fields en Buchanan wonnen ook al de SX in het Noorse Randaberg.

Bij de Elite women zullen voormalige wereldkampioenen Sarah Walker, Sheana Reade en Mariana Pajon wegens blessures niet van de partij zijn.  Bij de elite men moet  de gekwetste thuisrijder Jelle Van Gorkum voorlopig nog aan de kant toe kijken.

De wedstrijden kan je live volgen vanaf 13 uur op www.bmxholland.com en bij ons. Klik hiervoor op ‘Video’s’.

Hoe gaat zo’n Supercross nu in zijn werk? De 64 gekwalificeerde heren worden verdeeld over acht heats van elk acht rijders. Elke heat wordt driemaal gereden.  Dit werkt als het ware als een poulesysteem. De rijder krijgt bij elk van de drie races punten voor de positie waarop hij aankomt.  Hierna gaan de vier beste rijders van elke heat door naar de volgende ronde, de kwartfinale.  Vanaf dit moment is het afvallingssysteem: de beste vier gaan door naar de halve finales. Uit elke halve finale komen vier finalisten, zodat de finale wordt verreden tussen de acht beste rijders van deze Supercross.

Bij de Elite Men wordt het naast Connor Fields, die tot nu toe alles won, uitkijken naar wereldkampioen Joris Daudet. Ook Olympisch kampioen Maris Strombergs bewees al zijn goede vorm.  Ook de Nederlanders zullen op hun thuisparcours zeker meespelen. Twan van Gendt, Raymon van der Biezen en Ivo Van der Putten zijn er klaar voor. Sam Willoughby kwam zwaar ten val in de Time Trials en het is vraag hoe hij deze val verteert vandaag.  We duimen voor Belgisch kampioen Arnaud Dubois.

Bij de Elite Women is Caroline Buchanan de grote favoriete. Zij mag concurrentie verwachten van Brooke Crain. Maar ook van de Franse Laetitia Le Corguillé, vorige week nog winnares in Orléans. Verder ook Eva Allouid, Jana Horakova, Alise Post en Manon Valentino.  Laura Smulders en Maartje Hereijgers moeten de Nederlandse harten sneller doen slaan. Voor ons land zal dat Elke Vanhoof moeten doen.