Winst voor Jone Vangoidsenhoven bij de girls 15+, Stef Van Mechelen bij de junior Men en Men from USA Jeremy Rommel bij de elites in TC 2 Gent

Winst voor Jone Vangoidsenhoven bij de girls 15+, Stef Van Mechelen bij de junior Men en Men from USA Jeremy Rommel bij de elites in TC 2 Gent

TC 2 Gent

Onder een stralend zonnetje mochten de organisatoren BMX Top Gear Team een special Guest ontvangen. Namelijk Jeremy Rommel van Supercross USA nam deel aan deze wedstrijd. Dat was voor vele rijders een stimulans om hun beste beentje voor te zetten en er voor te gaan.

De cruiser girls mochten de spits afbuiten en gingen er ook als een speer vandoor. Angie Van de Put nam een zeer goede start en liet de andere meisjes haar achterwiel zien. Maar de dame voor het Gear 2 win Team Lisse Hermans deed er alles aan om het Angie moeilijk te maken maar ze strandde op een paar meters van de overwinning. Lieze Crauwels was na afloop tevreden met haar derde plaats.Vandaag

IMG_4488

De tweede finale van de dag was deze bij de cuisers boys – 16 jaar: Zeer snelle start van Dennis Steemans. Gevolgd door Brent Van Hoof van Haro BMX for live team. De derde plaats was voor Jelle Camps.

Bij de Cruisers 17-19 jaar kregen we een zeer vlotte start van Stijn Strackx. Toch probeerde Dennis Van Hoof het vuur aan de schenen te leggen en elk gaatje probeerde hij te benutten. Doch Stijn hield elke aanval af en nam de eindzege mee naar huis. Dennis Van Hoof die zaterdagavond de eerste Bunny Hop wedstrijd op zijn naam schreef met 95 cm was blij met zijn tweede plaats. De derde plaats ging naar Jordi Goovaerts.

Bij de Cruisers 30+ kregen we een thuismatch voor Gorden Martin. Hij liet aan zijn tegenstanders zien dat hij erbij hoorde. Van start tot finish een goed tempo aanhouden en geen fouten maken dat was de regel om de eindwinst op het palmares van Gorden Martin te schrijven. BenoÎt Dupont werd tweede en Tonny Strobbe werd derde. Wesley Van Gastel reed Nico Schroyen in de tweede bocht wat naar buiten en daar gingen hun kansen om mee te dingen naar de overwinning. Achteraf verontschuldigde Wesley zich voor zijn rijstijl in de tweede bocht.

Bij de jongste girls 5-6 jaar kregen we maar vier rijdsters achter het starthekke. Voor Anouck Verweij een mooie uitgangsbasis om te gaan voor de volgende overwinning. En dat deed ze ook. Telkens reed zij een vlekkeloze wedstrijd wat haar de eindwinst in deze topcompetitie opleverde. Lore Proost was telkens de tweede beste van de dag. Hayleigh Anthoni werd drie maal derde voor de club uit Ranst en dat leverde haar natuurlijk ook de derde plaats in de dagstand op. Vierde was Flo De Nul.

Verweij Anouk 5

Miss Julie Vranken uit Bekaf Aarschot liet het haar tegenstanders merken dat zij in goede doen is. Met gemak won zij haar drie reeksen en ook in de finale kon niemand haar de dagzege afsnoepen. Zij is klaar om er weer vol voor te gaan. Ze gaat zelfs haar kansen wagen in het Europese Kampioenschap. De toon is al goed gezet in Zolder. De tweede plaats ging naar Sterre Van Gastel. Ook zij wist in de reeksen gemakkelijk de winst binnen te halen. Maar in de finale moest zij de duimen leggen voor Miss Julie. Julie Geers voor VZW Pulse XCycling Project moest tevreden zijn met een derde plaats. In haar reeksen kwam zij telkens als tweede over de streep maar in de finale moest zij Julie Vranken en Sterre Van Gastel laten voorgaan.

Emma Szekely pakte de winst in de topcompetitie in Gent bij de girls 9-10 jaar. In de reeksen kwam zij telkens als tweede over de streep maar in de finale nam zij een zeer goede start. Hield het tempo hoog en de anderen konden alleen maar nakijken. Roxanne De Kegel die een derde plaats en twee keer een eerste plaats pakte in de reeksen moest haar concurrente Emma laten voorgaan. Donna Mielczarek won twee van de drie reeksen en een vierde plaats in haar moto’s kwam als derde in de finale over de streep.

De girls 11-12 jaar nemen al wat vlotter de start en de heuvels….. Dit keer liet Zoe Schaerlaeken van zich horen. Met gemak nam zij de winst in haar reeksen en was super gemotiveerd om haar finale te knallen. Op een voortreffelijke manier kwam zij weg aan het starthekke. Chloe Greenwood probeerde nog alles uit de kast te halen maar moest Zoe laten gaan. Nette Coppens kwam in de finale niet verder dan een derde plaats.

Yellisse Van den Broeck bouwt verder aan haar zelfvertrouwen. In Gent liet ze haar concurrenten al zien dat ze in goede doen is. Makkelijk de winst pakken in haar reeksen. Super gemotiveerd naar de finale toeleven en dan knallen. Zara Vingerhoets en Laura Driesen probeerden om haar wiel te pakken maar slaagden daar niet in. Met overtuiging nam Yellisse haar winst in TC 02 Gent. De tweede plaats was voor Zara Vingerhoets en de derde plaats nam Laura Driesen mee naar Peer.

IMG_7269

Jone Vangoidsenhoven straalt power uit in de wedstrijden bij de girls 15+. Als enige elite dame bepaalde zij het tempo in deze categorie. Marie Hossay kwam als tweede over de finish en Bo Van Tiggel was tevreden met haar derde plaats.

Mats De Ridder voelde zich als een vis in het water op het parcours in Gent. Met gemak nam hij de winst in de reeksen. Halve finale en dus was de motivatie voor de finale te winnen zeer groot. Hij slaagde erin om een goede start te nemen en geen fouten te maken. Jitse Bullen van BMX Peer hield het wiel en kwam als tweede over de finish. Thijs Wijnants die twee van de drie reeksen won en in de derde ten val kwam moest zich in de halve finale opwerken naar de tweede plaats. In de finale kwam hij als derde over de finish. Hij was tevreden want hij komt nog maar pas uit revalidatie.

Brent Vandewalle tekende voor Zolder de eerste overwinning op in de topcompetitie in Gent. Hij was de sterkste in zijn reeksen – ook in de kwart/halve en finale toonde hij dat hij in goede doen is. Er dient rekening gehouden met hem. De tweede plaats vas voor Jorre Loods en Lars Bosch was de derde van de dag bij de boys 7 jaar.

Bij de boys 8 jaar kregen we heer en meester in zowel zijn reeksen als kwart/halve en finale van Axl Bosch. Voor Pulse Xcycling Project zette hij de puntjes op de I. Seppe Vanhout en Rune Raeymaekers probeerden er een nog een spannende strijd uit te halen voor de verdere ereplaatsen. De eerstgenoemde Seppe had net een betere lijn in de laatste rechte lijn naar de finish gekozen en dat leverde hem de tweede plaats op. Rune Raeymaekers werd mooi derde.

IMG_6509

Gianni Terryn uit Oostende legde de matten open bij de boys 9 jaar. Hij reed zeer gemakkelijk naar zijn overwinning toe in Gent. Axel Van Den Broeck probeerde om hem het vuur aan de schenen te leggen in de halve finale en in de finale maar in de beide moto’s moest hij zijn meerdere kennen in Gianni Terrijn. Sem Boeckx moest tevreden zijn met een derde plaats. Yorgi Bear Piccart voor TVE Team werd mooi vierde.

Tjörven Mertens kende de omloop als zijn broekzak. Dat liet hij aan zijn reeksgenoten direct zien. Van start tot finish een stevig tempo duwen en dan kon er niemand terugkomen. Dat nam hij ook mee naar de finale. Opnieuw een strakke omwenteling en weg was hij. De enige die iets of wat in het wiel konden proberen te komen waren Kjell De Schepper en Viggo Van Neste. Maar onder hun tweetjes moesten zij de verdere ereplaatsen bedelen. Tweede plaats ging dit keer naar Kjelle en Viggo werd mooi derde.

Bij de boys 11 jaar dienen de rijders stilletjes aan opnieuw rekening te houden met de viervoudige wereldkampioene Kjelle Poets. Sinds dit seizoen heeft zij ervoor gekozen om in deze categorie aan de start te komen. En met glans doorstaat zij deze proef. In Gent liet zij de winst optekenen in haar moto’s – in de kwartfinale – in de halve finale maar in de finale moest zij een Jorrit Maes uit Ravels laten voorgaan. Jools Melis kon Kjelle niet bedreigen voor de tweede plaats en werd derde.

Thuisrijder Dees De Witte bezorgde de organiseerde club een overwinning bij de boys 12 jaar. Van start tot finish reed hij aan de leiding en maakte geen enkele fout. Didi Van Tiggel en Ferre Van Winkel zagen alles gebeuren vanop de tweede rij. Zij werden respectievelijk twee en drie.

Jarne Serneels deed de winst meegaan naar Westel. Senne Buysen werd mooi tweede bij de boys van 13 jaar. Jasper Luyten hield Robbe Meerts af voor de derde plaats.

Bij de boys 14 jaar kregen we een strijd tussen Dennis Schrooten – Yenten Meiresonne – Jef Serneels en Robbe Dens. De kleinste van het groepje moest als eerste de kopmannen laten gaan. Dens werd mooi vierde. Vooraan ging de strijd gewoon door. Dennis Schrooten beschikte over de meeste power in de laatste lijn en dat leverde hem de overwinning op. Yenten Meiresonne werd tweede en Jef Serneels derde.

Bij de boys 15-16 jaar kregen we geen Nick Van de Put en Elias Verbinnen in de finale. Zij strandde in de halve finale bij de fotofinish. Doch was de finale bij deze rijders er niet minder spannend op. Brett Jacobs eindigde in de kwartfinale als eerste maar moest in de halve finale goed vechten om een plaatsje te bemachtigen voor de finale. Hij kwam als vierde door in de halve finale. Het was dus uitkijken hoe hij zo hersteld zijn voor zijn finale. Bij het naar boven gaan was al te merken hoe gefocust hij was. Hij was gebrand om de overwinning mee te nemen naar Meerhout. De start verliep vlekkeloos. Sybren Geens en Pieter Leroi probeerden mee te gaan maar moesten hem laten gaan. Sybren werd tweede en Pieter werd derde.

Wat Stijn Strackx deed in zijn Cruiser reeks deed hij opnieuw bij de boys 19+. Zijn groepsgenoten wisten dat hij in goede doen was maar dat kon hem niet deren. Hij ging er tijdens de finale van de boys 19+ weer bliksemsnel vandoor en de anderen konden niet anders dan proberen te volgen. De rijder die er het beste in slaagde was Nick De Proost. Dennis Van Hoof die eerder de dag ook al een mooie ereplaats nam bij de cruiser moest zich bij de boys 19+ tevreden stellen met een derde plaats.

Bij de Junior Men weten we al van in het begin van het seizoen dat Stef Van Mechelen in goede doen is. Ook in Gent was het niet anders. Doch moest hij wat weerwerk verwachten van Zenno Van Duffel en Stef Lauwers. Maar op de technische passages nam Stef het voortouw en reed vlot naar de overwinning toe. Zenno Van Duffel werd de tweede van de dag en Stef Lauwers werd derde.

De men from the USA Jeremy Rommel maakte er een one man show van. Hij nam met gemak alle hindernissen en reed weg van zijn tegenstanders. Joffrey Wouters en Michael Bogaerts moesten alles laten gebeuren en onder hun tweetjes proberen te vechten voor de ereplaatsen. Joffrey nam de tweede stek en Michael Bogaerts werd mooi derde.

Volgende week zakt de hele meute af naar Aarschot. Daar wordt de tweed flandercup wedstrijd van het seizoen verrreden.

De foto’s zijn te bewonderen op volgende links :

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6137246228668568385

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6137237086565122065

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6137227886207736369

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6137215917562932577

https://plus.google.com/u/0/photos/117296923559578585873/albums/6137213797633026897