Winst voor Thalita de Jong in Ardooie

Winst voor Thalita de Jong in Ardooie

Thalita de Jong, de 21 jarige renster van Rabo-Liv cycling heeft haar mooie jaar op de weg nu een vervolg gegeven in het veld. Vorige zondag was ze in Ronse bij de eerste Bpost al vooraan te zien, waar ze uiteindelijk als 7 de eindigt.

In Ardooie  was al weer een betere moraal en uitslag dan in Ronse en de moraal schiet door het dak nu ze daar de overwinning naar zich toe trekt. Komende zondag in Valkenburg op het grote internationale cross toneel kan ze zich in de boeken rijden en ze is er zogezegd helemaal klaar voor.

Een zogenaamde weilandencross in Ardooie , veel gehobbel op het gras waar normaal de koeien staan te grazen , veel bochtenwerk en een snelheid die niet super hoog ligt. Ook wat kort klimwerk wat je met je power goed kan doen. Droog parcours dus absoluut niet glad. ‘Bij de start was ik gelijk goed weg en draaide als tweede achter Ellen van Loy het veld in. Na een kwart ronde dacht ik al eens aan het gas te draaien om te zien wie kon volgen en verrassend genoeg was ik er ook meteen we. Ellen kon niet direct volgen en elke ronde bouwde ik de voorsprong verder uit. Na 6 ronden kon ik dan als winnares over de streep bollen met een dikke minuut voorsprong op Ellen van Loy en Jolien Verschueren. Ik ben in ieder geval heel blij met deze overwinning op twee vrouwen die ik vorige zondag nog voor moest laten gaan en dit geeft me echt een goed gevoel voor de komende wedstrijden,’aldus Thalita.

 

Jan van Dijk

 

Foto: Kristel Van Gilst