Witse Meeussen heeft laatste wedstrijd gereden bij de ploeg van Mettepenningen

Witse Meeussen heeft laatste wedstrijd gereden bij de ploeg van Mettepenningen

Witse Meeussen maakt de overstap vanaf 1 maart 2023 naar development Team Alpecin – Deceuninck. Hij tekent daar een contract als prof tot eind februari 2025.

Belgisch beloftenkampioen veldrijden Witse Meeussen versterkt het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck. Ook in de winter zal de 21-jarige Kempenaar deel uitmaken van een van de crossteams van de broers Roodhooft. “Een belangrijke stap voor mij”, zegt Meeussen.

Meeussen kende een succesvolle juniorenperiode, bekroond met medailles op zowel BK als WK. Door knieproblemen duurde het even voor hij ook in de beloftencategorie excelleerde, maar dit jaar vond de Antwerpenaar opnieuw aansluiting met de wereldtop. Meeussen is vandaag regerend Belgisch kampioen en pakte in Hoogerheide ook brons op het WK.

“Maar Ik had het gevoel toe te zijn aan iets nieuws”, zegt Meeussen. “Dan is een transfer naar het team van de broers Roodhooft een stap voorwaarts. Zowel wat begeleiding als wat het wegprogramma betreft, kan ik hier mijn voordeel halen.”

Meeussen hecht belang aan dat zomerprogramma, maar blijft in eerste instantie vol op het veldrijden mikken. “Ik heb het voorbije seizoen stappen gezet en heb eindelijk opnieuw het gevoel dat ik er bijhoor. Bovendien haalde ik ook een constant niveau. Toch ben ik overtuigd dat ik ook in het veldrijden nog progressie kan maken.”

Meeussen maakt de overstap op 1 maart en tekende een profcontract tot eind februari 2025.

Bron : Witse Meeusen

Foto : renner zelf