WK dagboek Quinten Hermans, dag 3 (zaterdag)

WK dagboek Quinten Hermans, dag 3 (zaterdag)

Bij de training vandaag had ik een goed gevoel. Ik kon goed doortrekken. Een dag voor de wedstrijd doe ik dat meestal. De benen waren goed. Ik hoop dat dit morgen ook zo is.  We hadden gisteren een brommer training en daar liep ook alles gesmeerd. De conditie is heel goed. Een intervaltraining gaat ook veel gemakkelijker dan enkele weken geleden. Maar dat wil nog niet zeggen dat het morgen in de wedstrijd allemaal goed gaat. Het is wat afwachten natuurlijk. Ik hoop dat we met twee of drie man in het begin van de wedstrijd wegrijden en dat het tussen deze drie dan gaat. Mijn trainer Omer Vannoten is een goede trainer voor mij. Omer zie ik minstens twee, soms tot drie keer in de week.  Hij motiveert me ook op training, ook als het wat minder goed gaat. Bij de vorige trainer zou ik vlugger gezegd hebben: ik doe het wat rustiger. Omer moedigt me dan aan om door te gaan. Ik voel dat hij er altijd is voor mij en ik alles aan hem kan vragen. Dat is wat ik in een trainer zoek. Mijn trainer komt, net als mijn vader, uit de atletiek. Hij trainde wel al Diether Sweeck, maar ik heb hem wel moeten duidelijk maken dat we een brommer training wilden. Omdat hij er niet echt vertrouwd mee was. Intussen weet hij wel wanneer een brommer training moet. Lange duurtrainingen waren in het begin nog wat zoeken. Maar waarschijnlijk heeft hij de trainingsschema’s van de Sweecks gezien en stak hij zijn licht ook elders op. Hij heeft er veel uit geleerd.  Onlangs was ik ook op de mountainbiketerril. Dat is ideaal om te trainen. In ons land vind je weinig parcours waar je direct twee tot drie minuten kan klimmen. In de zomer ga ik er zeker eens trainen. Ik kan er met de fiets naar toe rijden. Dat is alvast heel gemakkelijk.