WK MARATHON in Montebelluno belooft spannend te worden

WK MARATHON in Montebelluno belooft spannend te worden

Vandaag wordt in het Italiaanse Montelbelluno het WK marathon gereden. Het wordt ook  de Gunn-Rita Dahle marathon genoemd. De Noorse voormalige Olympische kampioene was acht keer wereldkampioene in zowel de XC0 als de marathon. Naast de Noorse wordt het uitkijken naar Alban Alkata en Christoph Sauser bij de mannen en Esther Süss, uittredend wereldkampioene bij de vrouwen.

Massimo Panighel, voorzitter van het organiserend comité is er alvast gerust in: ‘ We hebben grote inspanningen gedaan om dit WK te organiseren voor de eerste keer in de provincie Treviso. We hebben alle belangrijke renners aan de start om van deze editie een success te maken dat nog lang zal blijven hangen. Het is georganiseerd zoals het WK op de weg.’

Esther Süss is uittredende wereldkampioene en huidig leider in de officiële UCI marathon ranking.  Het parcours is geweldig en ik heb een goed gevoel hierbij. Ik wil mijn titel verdedigen en wil mijn best doen.

Gunn-Rita Dahle Flesjaa is fier dat deze editie haar naam draagt. ‘Het wordt één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Ik ben fier dat de race mijn naam draagt en wil zo bijdragen dat de race zijn hoogste niveau in dit

Christoph Sauser was al wereldkampioen marathon in 2007. ‘Het is een harde maar veeleisende omloop, met veel deelnemers en ook vele cross-country specialisten die deelnemen aan dit WK. Ja, de sterkste zal deze koers winnen,’besluit de Zwitser.

Jan Versteynen

Bron: PM