WK veldrijden met zes Limburgers

WK veldrijden met zes Limburgers

Dit weekend wordt het WK veldrijden in Hoogerheide gereden. Het wordt het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Maar daarover is al veel geschreven in andere media. Limburg is nog nooit zo goed vertegenwoordigd geweest met zes veldrijders.

Bij de junioren meisjes rekenen we op Fleur Moors. De ex-handbalster presteerde dit jaar goed op de wereldbekerraces. Ze heeft zeker kans op een top tien.

Yoren Vanhoudt is eerstejaarsjunior en reed nog nooit een wereldbekerveldrit. Maar hij kwam knap uit de verf op het BK als zevende en mag nu mee met de oudere junioren strijden in Nederland.

Bij de beloften komt Arne Baers aan de start. De veldrijder uit Paal-Beringen reed een opmerkelijk seizoen en ziet dat nu beloond met een WK-selectie.

Bij de beloften vrouwen rekenen we op Julie Brouwers. Ze werd al Belgisch kampioene in haar categorie.

Dan is er nog Laura Verdonschot bij de elite vrouwen. Laura reed een goed seizoen en moet in staat zijn in een goede dag om top tien te rijden.

Tot slot bij de profs krijgen we het debuut van Timo Kielich. Door een goede voorbereiding en op korte termijn heel goede resultaten behoort hij tot het kransje dat Wout van Aert aan de wereldtitel moet helpen.

Wij zijn er hele weekend bij met ons team. Je hoeft niks te missen van de regenboogstrijd. We steken een tandje bij met een reporter en twee fotografen ter plaatse. We volgen op zondag de prestaties en de supporters van Yoren Vanhoudt en maken er een leuke sfeerreportage van.

Foto: Bart Knops