WK XCO in Albstadt definitief geannuleerd

WK XCO in Albstadt definitief geannuleerd

In het kader van de huidige pandemie (Covid-19) in verband met het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) heeft de stad Albstadt, samen met de UCI en de Bund Deutscher Radfahrer (BDR), tot haar spijt moeten aankondigen dat het UCI Wereldkampioenschap Mountainbike Cross Country 2020, gepresenteerd door Mercedes Benz, dat van 25 tot 28 juni in Albstadt (Duitsland) zou worden gehouden, is geannuleerd.

‘Albstadt als organisator, de UCI en de BDR hebben gedurende het hele proces samengewerkt en hebben in eerste instantie geprobeerd het evenement uit te stellen voordat ze het eens werden over de moeilijke beslissing om de kampioenschappen af te gelasten. Wij delen de teleurstelling van de gemeenschap in het hele land en waarderen de inspanningen van alle betrokkenen onder deze moeilijke omstandigheden,’ klinkt het in een persmededeling.

“Het is zeer betreurenswaardig dat het wereldkampioenschap mountainbike – waar we ons sinds 2017 op voorbereiden – niet kan plaatsvinden. Maar ieders gezondheid en veiligheid komt op de eerste plaats. Na talrijke discussies hebben we deze uiteindelijke beslissing genomen omdat het ons – of het nu gaat om de organisator, de atleten of de toeschouwers – duidelijkheid en zekerheid geeft”, aldus burgemeester Klaus Konzelmann. “Albstadt is en blijft een mountainbikebolwerk. We willen deze unieke sport in Duitsland ook in de toekomst blijven presenteren en promoten”.

BDR-voorzitter Rudolf Scharping: “Na evaluatie van de huidige situatie was er geen alternatief voor het annuleren van het MTB-wereldkampioenschap in Albstadt. Er waren duidelijke signalen van politici dat er in oktober internationaal nog steeds ernstige reisbeperkingen te verwachten zijn. We hebben hier dus de noodrem getrokken in coördinatie met de stad en de UCI, maar tegelijkertijd hebben we ook de koers uitgezet voor de toekomst van het wielrennen in dit MTB-bolwerk.

“Het is triest om 25 jaar na het laatste MTB-wereldkampioenschap in Kirchzarten zo’n beslissing te moeten nemen, vooral voor onze actieve mountainbikers die al twee jaar naar dit hoogtepunt uitkijken”, zei BDR-secretaris Martin Wolf. “Maar we waren het erover eens dat we de MTB-sport kunnen redden in de “Bullentäle”. Er staan alweer wereldkampioenschappen gepland voor 2021 en 2022 en waarom zou er over een paar jaar niet weer een wereldkampioenschap komen. Ronja Eibl is als lokale held in ieder geval jong genoeg om ook dan als “Kampioen in Albstadt” een sensatie te veroorzaken.”

Bron: PM

Foto: Eric Dominicus