Wout Alleman derde in laatste rit BeMC

Wout Alleman derde in laatste rit BeMC

Wout Alleman is derde geworden in de laatste rit van de BeMC. De renner van het Elios Code Racing team eindigde na winnaar Mathieu van der Poel en Hans Becking.

De West-Vlaming stond ons na afloop te woord. ‘Ik had het de eerste drie dagen moeilijk. Vandaag wou ik eens wat laten zien en kijk ik word derde in de rit en vierde in het eindklassement. Het is een mooie prestatie, maar ik had er vooraf wel veel van verwacht. Vier weken geleden brak ik mijn sleutelbeen. Ik zat vrij snel terug op de fiets en heb weinig conditie verloren,’vertelt Alleman.

Daarmee is Alleman gelanceerd voor de komende wereldbekers cross-country. De West-Vlaming rijdt komend weekend in het Duitse Albstadt en zal de week nadien starten in het Tsjechische Nove Mesto. ‘Ik ben nog maar eerstejaars elite en ik ben heel tevreden dat het zo goed gaat. Dit had ik zeker niet verwacht. Het moet nog allemaal gebeuren, maar ik ben al op goede weg,’besluit de jonge beloftevolle biker.

Foto : A. Küstenbruck