Wout Alleman wil goede vorm verzilveren in Cape Epic

Wout Alleman wil goede vorm verzilveren in Cape Epic

Wout Alleman is bezig aan een schitterend seizoensbegin. Met overwinningen in de Mediterranean Epic en de Andalucia Bike race en telkens een tweede plaats in de eindstand met ploegmaat Fabian Rabensteiner kon hij geen beter begin dromen. Zondag start de West-Vlaming van het Wilier-Pirelli team met Rabensteiner in de befaamde Cape Epic.

‘Het seizoensbegin is beter dan verwacht. Ik had vorig jaar tot in november nog gekoerst in Brazilië. Ik was zodanig vermoeid dat ik eigenlijk veel gerust heb. In vergelijking met andere jaren had ik nog niet zoveel getraind. Dus was ik wel redelijk onzeker. Maar doordat ik vorig jaar veel wedstrijden heb gereden, heeft me dat wel sterker gemaakt, samen met de nodige rust,’ vertelt Wout.

De Belgische kampioen begon het seizoen in een nieuw team: Wilier-Pirelli. ‘De aanpassing in het team was niet zo groot, omdat het ook een Italiaans team is. De werking is wel wat hetzelfde. Maar het is wel professioneler. Ik voel me beter in de groep, de sfeer zit heel goed met de renners onder elkaar en met de staf en dat motiveert wel. De omkadering is veel beter. Je merkt dat wel op de wedstrijden. We hebben nu iedere keer een kinesist en mecaniciens mee. Alles wordt voor ons gedaan. We hebben nu veel minder zorgen. Voor de marathonwedstrijden zijn alle ploegmaats een stuk ouder dan mij. Dat brengt een pak ervaring met zich mee. Ik ga nu alle duowedstrijden samen met Fabian Rabensteiner rijden. Doordat hij die nodige ervaring heeft, kan hij de juiste beslissingen op het juiste moment nemen. Dat heeft ons wel bijvoorbeeld geholpen in de Andalucia Bike race,’haalt Wout aan.

Cape Epic en Marathon World Series

Intussen is Wout al in Zuid-Afrika waar hij zondag start in de Cape Epic. Samen met Rabensteiner kan zich aanpassen aan de omstandigheden en het uurverschil in dat land. ‘Aan deze wedstrijd neem ik voor de eerste keer deel en ik weet niet of dat iets is voor mij. Je zal hier veel ervaring nodig hebben. Met Fabian, die al vijf keer mee reed, heb ik natuurlijk wel veel ervaring aan mijn zijde. We gaan gewoon ons best doen. We zijn al redelijk goed op elkaar ingespeeld. We verstaan mekaar goed. Het ziet er wel goed uit. We hebben echt niet veel druk. We gaan er gewoon het beste van maken en dan zien we wel,’aldus Alleman.

De Marathon World Series zijn goed begonnen voor Alleman en Rabensteiner. Daar willen de ploegmaten een vervolg aan breien. ‘Omdat Fabian en ik momenteel tweede staan in het klassement, zullen we wellicht alle wedstrijden van de Marathon World Series rijden. Na de Cape Epic gaan we even rusten. Daarna trekken we richting Kroatië voor de volgende manche van de Series, de Four Islands, in april. Dan rijd ik de Roc d’Ardennes en de BEMC in België en dan volgt het EK. De datum van het BK ligt nog niet vast. Maar het BK zal ik rijden in opbouw naar het WK. Dat is,na de Cape Epic, mijn tweede grote doel van het seizoen. Vorig jaar was de vierde plaats op het WK nog onverwacht. Maar nu voel ik wel dat er meer kan inzitten. Omdat ik nu in het begin van het seizoen al kan meedoen met de wereldtoppers, kan ik wedstrijden van dat niveau winnen. Toch zal ik een goede dag en veel geluk moeten hebben op het WK in september in Denemarken,’besluit Wout.

Foto’s : Wout Alleman en Alex Luise