Wout Alleman zet alles op de marathon

Wout Alleman zet alles op de marathon

Na een minder (corona)jaar is Wout Alleman weer helemaal gemotiveerd. De West-Vlaming kon een profcontract tekenen bij het Italiaanse DTM en vindt er gerenommeerde marathonrijders terug zoals Tiago Ferreira en de Griek Ilias Perikles.

‘Vorig jaar begon al slecht met corona en daarna ook de problemen met het team. Voor mij was het geen plezant jaar en uiteindelijk was er toch nog een oplossing. Ik ben blij dat ik nog heb kunnen koersen. Nu zit ik in een marathonteam. Ik dacht daar al langer over, omdat ik voelde dat in de marathon beter presteerde dan in de cross-country. Ik kreeg echter nooit de kans om in zo’n team te rijden. Na het voorstel heb ik nooit getwijfeld. Nu heb ik een profcontract getekend.’

Italiaans team

Alleman presteerde al goed op het BK en in de Trans Maurienne. ‘Het niveau lag daar ook hoog en dat gaf me wel vertrouwen. Met de Portugees Tiago Ferreira en Ilias Perikles, als voormalige wereldkampioenen en nog een andere minder bekende Portugees hebben we ook een goed team. Ik ga daar veel kunnen leren.’

Samen met Frans Claes kan ons land nu rekenen op twee toppers in de marathon. ‘Het niveau is de laatste jaren heel hard gestegen. Het leunt heel hard tegen de cross-country aan. Met de drie kampioenschappen BK, EK en WK en de wereldbekermanches(die de Marathon Series vervangt) hoop ik goed te presteren. Maar het valt af te wachten wat de rest van de wedstrijden zal brengen in deze coronatijden. En natuurlijk veel ervaring opdoen. En af en toe een wedstrijd uitkiezen om eens uit te pakken. Want het team heeft me niet aangenomen om zo maar wat mee te rijden.(lacht),’besluit Alleman.

Tekst: Erik Braeken

Foto: Wout Alleman