Wout Van Aert en ploegmaats klaar voor BK

Wout Van Aert en ploegmaats klaar voor BK

In Balen hield Vastgoedservice Golden Palace een persconferentie naar aanleiding van het BK veldrijden dit weekend.  Wout Van Aert en Rob Peeters keerden net terug van hun trainingskamp uit Spanje en zijn klaar voor de titelstrijd. Opvallend bij het begin van de persconferentie: manager Geert Vanhoof vroeg om geen vragen te stellen over het WK. Na het BK gaat de focus naar die titelstrijd en zal er er dan uitleg verstrekt worden.

persconferentie BK Vastgoedservice Golden Palace 011

Wout Van Aert keerde met een goed gevoel terug uit Spanje. ‘Het weer was goed en er was geen drukte en dat  was  ideaal om te trainen.  Ik heb de cross in Leuven een beetje gezien en merkte dat er geen verschil was  met het crosspeloton van de laatste weken.  Het BK trekt altijd wel meer aandacht. Tegen dan heb ik wel de nodige zenuwen om de strijd aan te gaan. Want het BK is toch iets anders dan een gewone cross, ‘zei de beloftenwereldkampioen.

De Lillenaar is nog nog nooit Belgisch kampioen geweest en wil iets rechtzetten. ‘Het is me nog nooit gelukt en ik wil iets rechtzetten. Ook  het BK van vorig jaar is nog niet verwerkt(Van Aert werd na een valse start uitgesloten om te starten). Velen dachten dat met de wereldtitel het wel opgelost was, maar dat is niet zo.  Daarom wil ik zeker revanche pakken. Ik ben alleszins goed hersteld van de kerstperiode. De conditie is goed en ik herstel snel. Alles hangt af van de vorm van de dag.’

Kanshebbers

‘Bovendien zijn er nog andere kanshebbers,’ gaat Van Aert verder.  Kevin Pauwels en Tom Meeusen zijn de laatste weken goed bezig en Sven Nys schrijf ik ook nog niet af.  Hij kan verrassen. Op Vantornout heb ik geen zicht. Van Gianni Vermeersch verwacht ik ook iets. En ook mijn ploegmaten Jens en Joeri Adams en Rob Peeters spelen mee. Met vier man in een ploeg gaan voor de titel is een voordeel. Dat geeft heel veel kansen.  Rob en ik kunnen goed samenwerken. Zeker in de loopstroken kan Rob iets doen en  hij is zeker een kandidaat-winnaar. Het parcours ga ik niet verkennen. Dat geeft alleen maar extra stress. Op het WK in Tabor is dat anders. Dan ben je toch daar en ga je eens kijken. Het parcours ligt er zwaar bij en dat is goed voor mij.’

Zenuwen

Ploegleider Niels Albert vond het nog te vroeg voor zenuwachtigheid. ‘Het is pas dinsdag en nog te vroeg om stress te krijgen. We hebben genoeg ervaring in huis om Rob en Wout te begeleiden naar het BK toe. Er kan van alles mis gaan. Je kan materiaalpech hebben, maar hopelijk is dat niet het geval. In het BK start alles vanaf nul. Met Sven Nys ben je nooit klaar.  Hij kan misschien wel niet winnen. Maar kan wel de factor zijn die bepalend is voor winst of verlies.’ aldus de tweevoudige wereldkampioen.

persconferentie BK Vastgoedservice Golden Palace 032

Peeters

Rob Peeters gelooft  in zijn podiumkansen. ‘Niemand is onklopbaar. Iedereen kan pech hebben. Je moet met alles rekening houden. Sommige jongens sukkelen met hun gezondheid. Maar het was een goede keuze om het BK in Spanje voor te bereiden We trainden in ideale omstandigheden en dat was weer een stap vooruit.  De vorige crossen zagen de meeste crossers Wout op zijn achterkant(lacht). Ik wil hem zo lang mogelijk bijstaan en zien waar ik uitkom. Het plan is niet moeilijk: bij hem blijven en dan kopwerk doen. Ik zal tevreden zijn als ik op het podium sta. Vorig jaar was ik ook tweede. Dat scenario mag zich voor mij herhalen, ‘besluit de guitige Desselnaar.

persconferentie BK Vastgoedservice Golden Palace 052