Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel in Bredene

Wout van Aert klopt Mathieu van der Poel in Bredene

Wout van Aert heeft de Bricocross, de ereprijs Paul Herygers,  in Bredene op zijn naam geschreven. Op een loodzwaar parcrous reed solo naar de zege voor Mathieu van der Poel. Quinten Hermans, net uitgeziekt, pakte een mooie derde plaats.

Wout van Aert trok samen met zijn ploegmaat Tim Merlier in de aanval. Nadat Mathieu van der Poel met zijn stuur in het lint terecht kwam, zette de wereldkampioen de gashendel helemaal open.

Meteen had hij een behoorlijk kloofje en de gebroeders Mathieu en David van der Poel  en trachtten de achterstand te beperken. Tim Merlier ging met hen mee.

Halfkoers was de voorsprong voor Wout van Aert al groot genoeg. De strijd om de ereplaatsen was volop aan de gang. Mathieu van der Poel nestelde zich op de tweede plaats. Voor de derde plaats ging het tussen Quinten Hermans, Tim Merlier en David van der Poel. Deze laatste schoof uit in de modder en moest Hermans en Merlier laten rijden.

Wout van Aert verzwakte niet en reed naar zijn zevende seizoenszege.  Mathieu van der Poel nam vrede met de tweede plaats. En Quinten Hermans pakte zo zijn zesde podiumplaats bij de elite al derde.

Uitslag:

1. Wout van Aert

2. Mathieu van der Poel

3. Quinten Hermans

4. Tim Merlier

5. David van der Poel

6. Dieter Vanthourenhout

7. Daan Soete

8. Nicolas Cleppe

9. Joeri Adams

10. Jim Aernouts

 Foto: Marc Bluys