Wout Van Aert kop en nek boven de rest uit in Essen

Wout Van Aert kop en nek boven de rest uit in Essen

Bij de start van de vijfde manche voor de B-post Bank trofee moesten de renners rekening houden met de gure wind die zijn kop opstak aan de start. Sven Nys tastte voor de start in het duister maar al gauw was duidelijk dat hij een offday had. Hij kwam maar niet in zijn ritme . De jonge garde trok de wedstrijd open : Lars Van der Haar, Wout Van Aert, Tom Meeusen, Rob Peeters en Sven Nys dat waren de eersten die het veld in doken. Met de lange looppassen nam Wout Van Aert de koppositie in handen en bouwde ronde na ronde zijn voorsprong uit. Rob Peeters zag dat Wout probeerde weg te lopen en stopte een beetje af. Hij kon terugkomen in het wiel van Wout om aldaar mooi teamwork op te knappen. Ook Tom Meeuwsen kon de aansluiten vooraan vinden en we kregen een kopgroep van drie die zouden gaan rijden voor de tussensprint. Rob Peeters knapte heel wat kopwerk op en net voor de boog van de tussensprint liet hij Wout gaan. Zo pakte Wout de eerste plaats aan de tussensprint voor zijn teamgenoot Rob Peeters en Tom Meeusen pakte de derde plaats. Sven Nys kwam door op 21 seconde. Hij verachtte en kwam niet meer in het spel voor. Hij zou uiteindelijk als dertiende de wedstrijd uitrijden. Met een mindergoed gevoel keerde hij naar de mobilhome terug. Of hij zal deelnemen in Namen is nog een open vraag. In de achtergrond kon Kevin Pauwels zich losmaken van de naaste achtervolgers.

In de derde ronde liep Wout Van Aert weg van zijn twee naaste concurrenten. Tom Meeusen knapte heel wat werk op en reed op zijn beurt weg van Rob Peeters. Vooraan ontbond Wout Van Aert alle duivels en reed naar de overwinning toe. Van Aert is fenominaal. In de achtergrond kwam Kevin Pauwels aansluiten bij Rob Peeters. Maar deze laatste dwong Kevin de koppositie op. Dit zinde Pauwels niet. Hij wist dat hij moest blijven werken om de achterstand zo klein mogelijk te houden. Maar zijn werken werd niet beloond want in de laatste ronde kon Rob nog van hem wegrijden en pakte hij zo de derde plaats. Tom Meeusen die een ganse wedstrijd op de tweede plek reed kon deze vasthouden tot de eindmeet.

Door de mindere prestaties van Sven Nys krijgen we een nieuwe leider in de B-post Bank Trofee met name Wout Van Aert die 1 min 06 voorsprong heeft op Sven Nys. De derde in dit klassement is momenteel Kevin Pauwels op 1 min 56.

De daguitslag :

1. Wout Van Aert

2. Tom Meeuwen op 1 min 06

3. Rob Peeters op 1 min 39

4. Kevin Pauwels op 1 min 50

5. Philip Walsleben op 2 min 01

6. Gianni Vermeersch op 2 min 07

7. Sven Vanthourhout op 2 min 12

8. Joeri Adams op 2 min 22

9. Jens Adams op 2 min 27

10. Tim Merlier op 2 min 31