Wout van Aert negende in BK weg in Lacs de l’Eau d’Heure

Wout van Aert negende in BK weg in Lacs de l’Eau d’Heure

Wout van Aert is knap negende geworden in het BK op de weg in Lacs de l’Eau d’Heure. De Crelan- Vastgoedservice renner  kleurde mee de finale van dit BK.

Van meet af aan was het oorlog in het peloton. “Ik had me voorgenomen me zo lang mogelijk koest te houden, maar toen kleppers als Gilbert, Van Avermaet, Wellens, Keukeleire, Devenyns en anderen zich roerden, was er geen optie meer”, reageerde Wout achteraf. “Zeker omdat zowel Lotto als BMC vier jongens voorin hadden. Het bleek de juiste keuze, want wie nog uit de achtergrond terugkwam, speelde niet meer mee voor de prijzen.”

“In de finale was het echter gokken. Als eenling kan je niet op alles springen. Jammer dat ik de goede ontsnapping met Wellens en Gilbert miste. Anderzijds, ik moet niet flauw doen: was ik er wel bij, had ik wellicht toch de rol moeten lossen. Ik ben vandaag een beetje op mijn limieten gebotst in de laatste tientallen kilometer. Met dank aan een slopende dag. De afwisseling van zon en regen hebben de benen sneller afgemat dan ik vooraf vermoedde. Maar dat geldt voor iedereen, natuurlijk. Zo is het een ware slijtageslag geworden.”

Doel bereikt

Wout weigert excuses te zoeken. “Puur op wilskracht en doorzettingsvermogen haal ik hier de top tien. Ik belandde nog in een mooi groepje, maar ook daar moest ik op de laatste hellingen passen. Ontgoocheld? Absoluut niet. Ik was gekomen om een rol van betekenis te spelen en mee de koers te kleuren tussen de toppers. Dat heb ik gedaan.”

“Wat had moeten gebeuren om nog dichter te finishen? Dan had de concurrentie in zijn geheel vijf kilometer per uur trager moeten rijden… Nee, echt. Ik ben tevreden. Graag wil ik ook de komende jaren een doel van dat BK blijven maken. En dan geeft het toch vertrouwen dat je een toptienplaats pakt.”

Bron: PM Crelan-Vastgoedservice

Foto: Marc Bluys