Wout van Aert oppermachtig in wereldbeker Dendermonde

Wout van Aert oppermachtig in wereldbeker Dendermonde

Wout van Aert heeft zijn vierde seizoenszege gepakt in de wereldbekercross in Dendermonde. Hij was sterker dan Mathieu van der Poel, die zijn eerste cross reed. Toon Aerts, die in het begin de wedstrijd maakte, werd derde.

Toon Aerts brak meteen de wedstrijd open. Mathieu van der Poel nam eveneens een snelle start en wurmde zich vanuit de achtergrond naar voor. Wout Van Aert sloot wat later aan en zo kregen we een toptrio dat voor de dagzege ging.

Een uitstekende Aerts schoof weg op een helling en van Aert nam direct over en voerde de druk op. Wereldkampioen van der Poel brak niet, Aerts moest tot het uiterste gaan. Voor de vierde en vijfde plaats streden Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans.

Halfkoers was de veer bij van der Poel ook gebroken en kon Van Aert zijn voorsprong uitbouwen. Aerts kon zijn derde plaats consolideren. Michael Vanthourenhout eindigde vierde voor Quinten Hermans. Wereldbekerleider Eli Iserbyt had zijn dagje niet en eindigde negende, maar blijft wel met ruime voorsprong leider.

Foto: Luc Wilms en Sporza