Wout Van Aert outstanding in Superprestige Zonhoven

Wout Van Aert outstanding in Superprestige Zonhoven

 

Wout Van Aert was opnieuw outstanding in Zonhoven. De Vastgoedservice-Golden Palacerenner reed van start tot finish aan de leiding. Zijn ploegmaat Rob Peeters klopte na een tumultueuze spurt Kevin Pauwels voor de derde plaats.

Na de eerste ronde zaten alle favorieten nog samen. Maar daarna was het Wout Van Aert, die samen met Lars van der Haar het vuur aan de lont stak.

De Kuil zorgde voor een reeks spectaculaire valpartijen. Eén van de slachtoffers was Klaas Vantornout, die keihard op een nadar terecht kwam en moest opgeven.

Wout Van Aert was intussen aan een indrukwekkende solo begonnen en halfkoers had hij een al een ruime voorsprong op Lars van der Haar. Kevin Pauwels, Rob Peeters en Sven Nys zaten als derde en vierde op vinkenslag, Laurens Sweeck volgde op enige afstand.

Van het achtervolgend trio reed Rob Peeters naar van der Haar toe, na bijna driekwart koers. Intussen had Van Aert zijn voorsprong opgevoerd tot een minuut op dit duo. Kevin Pauwels en Sven Nys volgden nog steeds als vierde en vijfde.

De strijd om de ereplaatsen werd boeiend. Lars van der Haar(uiteindelijk vijfde) viel in de slotfase. ‘Ik zat helemaal kapot. Ik was niet zo goed als vorige week’, gaf de Nederlander eerlijk toe.

Wout Van Aert bolde als winnaar over de streep. In de spurt om de tweede plaats reden Pauwels en Peeters zij aan zij naar de streep. Pauwels moest de duimen leggen in de spurt en Peeters pakte zo de tweede plaats.

Sven Nys kreeg : ‘Ik kon niets meer beginnen toen ik lek reed. Het was indrukwekkend hoe Wout reed. Afwachten hoe het de volgende weken gaat evolueren.’