Wout Van Aert solo in Zilvermeercross in Mol

Wout Van Aert solo in Zilvermeercross in Mol

Wout Van Aert heeft de Zilvermeercross in Mol gewonnen.  De Vastgoedservice-Golden Palacerenner zegevierde met ruime voorsprong op Laurens Sweeck en Tom Meeusen. Van Aert droeg na afloop zijn zege op aan François Peeters, vader van Rob en ook één van de bezielers van de veldritten aan het Zilvermeer. Een mooi gebaar van de beloftenwereldkampioen.

Kevin Pauwels, Sven Nys en Lars van der Haar waren er niet in de eerste editie van de Zilvermeercross. Maar dat maakte de cross bij de eliten en beloften niet minder spannend.  Onder het kunstlicht gingen Mathieu  van der Poel en Wout Van Aert er meteen van door. Maar ze kregen geen vrijgeleide. Dat resulteerde in een kopgroep van negen leiders.

Vijf leiders maakten dan nog kans op de overwinning halfkoers. In de zevende ronde viel Tom Meeusen op een cruciaal moment en nam in zijn val bijna iedereen mee.  Laurens Sweeck rook zijn kans en leek op de zege leek af te stevenen. Maar dat was zonder Wout Van Aert gerekend. Hij beende Sweeck bij en ging vol voor de zege. Van Aert bouwde zijn voorsprong uit en won met ruime voorsprong op Laurens Sweeck en Tom Meeusen.

Een zege die hij zou opdragen aan François Peeters, de vader van Rob en de broer van Wilfried Peeters.

Uitslag:

  1. Wout Van Aert
  2. Laurens Sweeck
  3. Tom Meeusen
  4. Mathieu Van der Poel
  5. Rob Peeters
  6. Bart Aernouts
  7. Corne van Kessel
  8. Philip Walsleben
  9. Jens Adams
  10. Wietse Bosmans