Wout Van Aert toont zich de betere in Bredene en pakt 13e overwinning van het seizoen

Wout Van Aert toont zich de betere in Bredene en pakt 13e overwinning van het seizoen

Nu Mathieu van der Poel niet aan de start kon komen na zijn zware val in Loenhout, hoor je iedereen zeggen dat het een solo slim zou worden voor Wout Van Aert. Maar dit draaide anders uit voor de wereldkampioen. Hij heeft in zijn laatste wedstrijd van het jaar hard moeten knokken om de winst te veroveren. De tweede beste was Laurens Sweeck. Gianni Vermeersch kon deze wedstrijd volledig uitrijden en eindigde als derde.

Dat de supporters niet op zoek moesten gaan naar Mathieu van der Poel dat hadden ze gisteren al wel door gekregen. Hij moest een paar dagen rust inbouwen na zijn zware val in Loenhout. Wie wel zijn optreden maakte in Bredene was Zdenek Stybar. Voor hem was het weer een trainingswedstrijd en genieten van de belangstelling die hij nog zeker heeft in het veldritwereldje. Het feit dat vrouw en kind bij hem aanwezig waren, gaven nog meer glans aan zijn allerlaatste deelname in het veld dit jaar. Maar een rol van betekenis zou hij niet kunnen spelen. Hij eindigde op de tiende plaats.

Het was zeer lang een gesloten wedstrijd waar vooral de jongeren hun beste beentjes lieten zien. Wout Van Aert reed telkens wel in de verdediging,  maar zeker niet ver weg. Het bleef lang samen met een kopgroep van liefst tien rijders die elk op hun beurt hun kopwerk deden. Venturini, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Toon Aerts sloten aan bij de kopgroep. Maar ook de grotere jongens konden fouten maken. In de zandbak ging de wereldkampioen er even bij liggen en zo konden zijn concurrenten de krachten bundelen en hem even onder druk zetten. In de vijfde ronde moest  wereldkampioen Wout Van Aert een groepje met Aernouts, Venturini, Vermeersch en Michael Vanthourenhout laten gaan in de zandbak. Maar hij bleef er kalm in en kwam op zijn eigen tempo weer terug in de kopgroep te zitten.

In de zesde ronde kwam Wout Van Aert opnieuw in de problemen in de zandbak en werd hij opnieuw op achtervolgen aangewezen. Maar ook nu was er geen moment twijfel bij de wereldkampioen. Want even later kwam hij opnieuw aansluiten. Laurens Sweeck zag dat het tempo zakte en voelde zijn tijd gekomen om zelf in de aanval te gaan. Wout Van Aert wist dat hij dit niet mocht laten gebeuren en ging vol mee. Het werd een strijd tussen deze twee voor de winst want achter hen werd even geaarzeld en de vogels waren gaan vliegen. De voorsprong liep op tot 15 sec. Dus mochten we een strijd gaan verwachten in de laatste ronde. Sweeck gaf een goede indruk maar tegen een Wout Van Aert iets beginnen is moeilijk. Dus zette hij alles op zijn sprint. Maar ook daar moest hij de duimen leggen voor de wereldkampioen. Wout Van Aert nam de hele laatste ronde aan de kop voor zijn rekening en het lukte Laurens niet om hem vanachter de rug te verschalken. Toch was hij blij met zijn tweede plaats. Wie ook blij was, was Gianni Vermeersch. Week na week zie je hem groeien in de wedstrijd maar telkens werd hij afgestraft door pech. Dit keer was het niet zo. Hij kon zijn wedstrijd uitrijden en de derde plaats pakken.

 

 

Uitslag

1. Wout van Aert

2. Laurens Sweeck

3. Gianni Vermeersch

4. Clément Venturini

5. Jens Adams

6. Michael Vanthourenhout

7. Jim Aernouts

8. Tim Merlier

9. Dieter Vanthourenhout

10. Zdenek Stybar

 

Publicatie : Nancy Aerts