Wout Van Aert was de sterkste in Essen bij de elites

Wout Van Aert was de sterkste in Essen bij de elites

Wout Van Aerts heeft de cross in Essen, meetellend voor de DVV verzekeringen Trofee, gewonnen. De wereldkampioen klopte Kevin Pauwels en Tom Meeusen.

Wat een cross….. Spanning tot op de meet : Een vroege valpartij van Tom Meeusen schudde de kaarten al helemaal door elkaar. Ook Mathieu Van der Poel kreeg met pech af te rekenen en moest een achtervolging opzetten. Maar daar zaten de anderen rijders natuurlijk niet op te wachten. Dat we geen strijd gingen krijgen tussen Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel was duidelijk na de pech die Mathieu kreeg te verwerken. Het zag er nochtans heel goed uit voor Mathieu tijdens de eerste ronde. Hij ging van meet af aan het kopwerk doen en zette daarmee Wout Van Aert en de anderen onmiddellijk onder druk. Maar dan sloeg het noodlot toe. Mathieu kreeg af te rekenen met een lekke band en daarmee was zijn wedstrijd gereden. Wout Van Aert zag het allemaal gebeuren en ging vlot naar de kop toe. Kevin Pauwels was de enige die probeerde om de wereldkampioen te volgen maar ook hij kreeg af te rekenen met pech. Hij ging onderuit en moest de wereldkampioen laten gaan.

De achtervolging door Meeusen en Van Der Poel werd goed georganiseerd en de heren konden wat terrein goedmaken. Maar opnieuw kreeg Mathieu af te rekenen met pech. Hij schoof op een ongelukkige manier van zijn pedaal af en kwam een beetje ongeluk terecht op de buis van zijn fiets. De moraal was weg bij Mathieu Van der Poel. In ronde zes waren Wout Van Aert en Kevin Pauwels alleen weg met z’n tweetjes. Achterin was het Toon Aerts die de achtervolgende groep terug bracht naar de kop van de wedstrijd. Met maar liefst zeven kwamen ze voorin terug aansluiten. Toon Aerts voelde zich goed op deze snelle omloop. Toon Aerts wist dat hij nog een kopman van zijn ploeg moest terugbrengen en dat deed hij ook perfect. Dus de solorit van Wout Van Aert leverde hem opnieuw de winst op. Kevin Pauwels kon nog als tweede over de meet komen en Tom Meeusen werd mooi derde.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto: Marc Bluys