Wout Van Aert won 52e editie van de Puivelde Koerse

Wout Van Aert won 52e editie van de Puivelde Koerse

Wout heeft gisteren de 51ste editie van Puivelde Koerse gewonnen, zijn debuut op de weg deze zomer. In de finale reed hij solo weg uit een kopgroep van dertien.

 

“De wedstrijd kende een vrij snelle aanhef”, vertelt Wout. “Daardoor geraakte in de eerste dertig kilometer moeilijk iemand weg. Maar ik voelde toen wel aan dat het elk moment kon gebeuren en schoof mee wanneer een paar sterke jongens als Pieter Vanspeybrouck, Kenneth Vanbilsen en Oliver Naesen demarreerden. Zo werd een kopgroep van dertien gevormd en de samenwerking verliep voorbeeldig.”

 

Tot, iets voorbij halfkoers het peloton aanstalten maakte om terug te komen. “Het was na een korte periode dat het niet meer zo goed ronddraaide. Daarna ging het opnieuw vlotter en dat was op zich niet slecht: zo werden wellicht een pak demarrages in de kopgroep vermeden. Pas in de slotronde, toen het peloton opnieuw een volle minuut achterstand telde en iedereen wist dat we voor de overwinning streden, werd wel aangevallen.”

 

“Bevestiging”

 

Op twee kilometer van de streep leek de juiste versnelling ingezet door de Nederlander Etienne van Empel (Team Roompot). Maar dat was zonder Wout gerekend. “In een alles of niets-offensief van mezelf merkte ik twijfel bij de medevluchters. Ik ben in één ruk naar Van Empel gereden en op een kilometer van de streep liet ik hem ook ter plaatse. Zo kon ik het afmaken.”

 

Wout wilde na afloop niet té euforisch doen. “Dit is zonder meer leuk. Je weet wel dat je goed gewerkt hebt, maar nu is dit ook bevestigd. Tezelfdertijd heb je op de weg wat geluk nodig om in de goede ontsnapping te zitten. Dus wil ik toch een beetje relativeren. Maar het geeft me wel vertrouwen richting de Baloise Belgium Tour. Eerst rijd ik zondag nog in Verrebroek.”

Bron : Wout Van Aert

Publicatie : Nancy Aerts