Woutim Argenta Optimus Cycling team voorgesteld

Woutim Argenta Optimus Cycling team voorgesteld

In een wervelende show in het Roxy Theatre in Koersel is het Woutim Argenta Optimus Cycling team voorgesteld. Het is een eigenzinnig jeugdteam met focus op veldrijden en mountainbike. Het doel is elke renner met vertrouwen te laten groeien in zijn/haar talent, op eigen tempo en in eigen omgeving. En dat heeft zeker resultaat. Zondag start Yoren Vanhoudt als eerstejaars junior op het WK veldrijden in Hoogerheide.

In een mooie film werd het afgelopen seizoen voorgesteld en samengevat. Het team behaalde met verschillende renners mooie resultaten. Uitschieters daarvan zijn zeker enkele titels. Zo werd Jarne Evens Vlaams kampioen mountainbike, kroonde Yoren Vanhoudt zich tot Limburgs kampioen in het veldrijden, werd Thimo Goossens zegekoning met elf gewonnen wedstrijden en zette Zita Peeters de kers op de kaart met maar liefst drie titels. Ze werd Limburgs,- Vlaams,- en Belgisch kampioen bij de U15.

Om de jonge renners en rensters optimaal te begeleiden werken ze met sportpsycholoog Victor Van der Veken samen. Hij begeleidde ondermeer Bart Swings naar grote successen. Van der Veken leert hen om gaan met stress, brengt hen zelfreflectie bij en wil hen handvaten geven voor betere prestaties. Ook de ouders worden mee in het verhaal betrokken. Door middel van workshops wordt hen tools bijgebracht.

Voor het veldrijden trok het team voormalig vice-wereldkampioen Tom Vannoppen aan. Tom zal met zijn ervaring de renners via een wegcampagne en met de nodige tips en tricks de veldrijders klaarstomen voor het komende veldritseizoen. Op het WK zal hij Yoren Vanhoudt al met raad en daad bijstaan.

De Suzettes zorgden met aangepaste teksten voor de muzikale noot. Ook presentatoren Christoph en Peter hielden interactief en humoristisch er de schwung van de avond in.

Het team gaf hun renners en rensters per categorie ook leuke namen. THE PLAYERS zijn spelende deugnieten die komen piepen. De miniemen en aspiranten ontdekken hun mogelijkheden. Dat zijn: Thimo Goossens (2013), Mats Peeters(2012), Lennert Goossens(2010) en Arno Van der Plaetsen(2009).

THE BELIEVERS zijn de eerstejaarsnieuwelingen(2008). Voor hen gaat een nieuwe wereld open. Met geloof in eigen kunnen, storten ze zich in het nieuwe avontuur. Jonas Vermiert, Jarne Evens, Kobe Vanhoudt, Jannes Dewitte en Zita Peeters.

BONKERS heten de tweedejaarsnieuwelingen(2007). Ze staan voor de poort van het serieuze werk. Deze jongens beginnen hun lichaam te vormen en tasten de grenzen af. Giel Moons, Wout Bynens, Jasper Janssen en Joris Goovaerts verdedigen de kleuren van het team.

Tenslotte hebben we THE FUNATICS. Vanaf junioren mag je al fanatieker tekeer gaan, maar laat ons eerlijk zijn… fun moet er steeds bijblijven. Work hard, play hard, ze maken plezier, wees daar maar zeker van. Jarne Goovaerts(2005), Amber Slegers(2002), Wietse Slegers(2003), Yoren Vanhoudt(2006) en Yenthe Vanhoudt(2004)staan op de drempel van een grotere wielercarrière.

We wensen het team veel succes en zullen gedurende het seizoen hun resultaten volgen en er regelmatig over berichten.

Foto’s: Joseph Bams