Yana Belomoina en Gunn-Rita Dahle-Flesjaa starten seizoen in Cyprus

Yana Belomoina en Gunn-Rita Dahle-Flesjaa starten seizoen in Cyprus

Yana  Belomoina zal haar wereldbekerseizoen weer starten in Cyprus. De wereldbeker eindwinnares komt niet alleen om te racen naar de Cyprus Sunshine Cup, maar ook voor een langere trainingsperiode. Hetzelfde doet MTB legende Gunn-Rita Dahle-Flesjaa.

Ze is niet onbekend met Cyprus, zeker niet. Sedert jaren start Yana Belomoina (CST Sandd American Eagle) in de Cyprus Sunshine Cup.  Vorig jaar won de Oekraïnse de laatste rit in  Amathous.

De wedstrijd-en trainingsperiode in Cyprus was de kick off voor een spectaculair succesvol seizoen. Yana Belomoina zegevierde in haar eerste wereldbekerwedstrijd in de elite categorie, gevolgd door twee andere zeges om uiteindelijk de eindzege te pakken. Daarnaast werd ze ook Europees kampioene.

Zeker een heel goed seizoen om te herhalen en optimaal gebruik te maken van de uitstekende opportuniteiten die Cyprus biedt voor renners: Yana Belomoina start haar trainingsperiode  al op 17 januari en blijft tot start van de  Afxentia rittenkoers, die de Cyprus Sunshine Cup op 22 februari.

Eén van Belomoina voorgangsters als eindwinnares van de wereldbekers, arriveert ook twee weken voor de Afxentia race. De meest succesvolle vrouwelijke mountainbikester ooit, Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (Merida) doet haar laatste voorbereiding voor de weredbeker opener in Stellenbosch, Zuid-Afrika op Cyprus. De Noorse vindt het Cypriotische eiland de perfecte bestemming voor renners, is enthousiast over de mensen, het landschap en de trails sinds ze voor de eerste keer daar was in 2014.

Met deze twee beroemde personaliteiten, is een hoog kwalitatieve Sunshine cup verzekerd. Het is ook geweten dat de Duitse Adelheid Morath en Lisi Osl, beiden nu rijdend voor jb Brunex Felt starten  in Cyprus en van de 22 ste editie van de Afxentia rittenkoers een echte interessante vrouwen competitie maken. Meer over de deelnemers volgt later.

Zowel voor professionals als voor amateur bikers behoort Cyprus tot zeer goede bestemmingen voor mountainbikers. De zon, de paden en niet het minste de Cyprus Sunshine Challenge, zijn voorbestemd voor de gepassioneerde off road renners.Voor amateur rijders zonder een licentie biedt de Cyprus Sunshine Challenge een nieuw format en wat extra’s.

Meer op  www.cyclingcy.com

Bron: PM

Foto: Andreas Dobslaff/ EGO Promotion