Yente Peirens Belgisch kampioen eerstejaarsnieuwelingen

Yente Peirens Belgisch kampioen eerstejaarsnieuwelingen

Yente Peirens is in Lille de nieuwe Belgische kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen geworden. De Larens-Doltcini renner was net iets sneller dan zijn ploegmaat Witse Meeussen. De Limburger Michael Bervoets pakte het brons. Topfavoriet Ryan Cortjens kreeg af te rekenen met een afgelopen ketting en werd vijfde.

Ryan Cortjens was de topfavoriet om de titel te pakken bij de eerste jaars nieuwlingen. Bij de 44 deelnemers die er aan de start stonden, waren alle ogen dan ook op hem gericht. In de eerste fase van de eerste ronde kregen we vijf kandidaten die gingen strijden voor de titel. Ryan Cortjens bond de kat de bel aan en pakte dadelijk een halve minuut voorsprong. Maar hij kreeg af te rekenen met een afgelopen ketting, waardoor hij veel tijd verloor. Zo verzeilde hij in de achtergrond. Hij ging een lange achtervolging in maar kwam niet meer vooraan in de wedstrijd.

Ryan Cortjens

Dat was het sein voor de ploegmaten Peirens en Meeussen om het commando vooraan over te nemen. Aanvankelijk kregen ze ook nog Jelle Vermoote mee. Michael Bervoets deelde zijn wedstrijd zeer goed in en schoof ronde na ronde meer op. Michael Bervoets kon opschuiven naar de derde plaats en deze behouden.  Peirens versloeg zijn ploegmaat in de spurt. Vermoote werd vierde voor Ryan Cortjens.

Michael Bervoets 1

 

Volgens coach Stefan Blommen zat er niet meer in dan een derde plaats voor zijn poulain Michael Bervoets. ‘Hij maakte teveel foutjes, maar hij reed ook op zijn limiet. Een bronzen medaille als eerstejaars is zeker meer dan verdiend.’

Top tien:`

  1. Yente Peirens in  0:28:23
  2. Witse Meeussen
  3. Michael Bervoets
  4. Jelle Vermoote
  5. Ryan Corstjens
  6. Joran Wyseure
  7. Joachim Van Looveren
  8. Bjarne Laroy
  9. Tom Lauryssen
  10. Lukas Malezsewski