Yorben Van Tichelt start nieuw hoofdstuk met zege

Yorben Van Tichelt start nieuw hoofdstuk met zege

We hebben onze seizoensstart niet gemist. Onze profs niet, maar nieuwbakken eliterenner zonder contract Yorben Van Tichelt evenmin. Hij won zondag bij de B’s in Wiekevorst.

Yorben Van Tichelt start deze winter aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière, want hij is vanaf nu belofte af. In zijn eerste veldritseizoen als eliterenner zonder contract heeft hij veel buitenlandse avonturen voor de boeg. Zijn seizoen openen deed hij echter met enkele regionale crossen in eigen land. Niet zonder succes. In Kessel voelde hij zich erg goed maar geraakte hij omwille van een tegenvallende startloting en een smal parcours niet verder dan plek vier, in Wiekevorst lukte het ondanks een mindere dag wél. “Na een trainingsweek met veel arbeid had ik er geen goed gevoel, maar wonder boven wonder geraakte ik toch nog redelijk vlot voorin. Ik heb een beetje gebluft en gewacht tot de laatste ronde, waarin ik het afmaakte met een lange spurt”, blikt Yorben nog even terug na onze traditionele ploegtraining op woensdag.

Yorben onthoudt vooral dat hij ondanks mindere benen toch ver kwam in Wiekevorst. “Vooral dat telde: het gevoel waarmee ik naar huis ging. Vorig jaar kon ik niets als ik me minder voelde, nu slaag ik erin om te winnen. Na twee slechte seizoenen na een hartoperatie zie ik deze winter als een verse start, met een vers hoofd. Ik kies bewust voor een buitenlands avontuur, waaraan ik ontspannen kan beginnen. Crossen zal ik de komende maanden heel weinig in België, maar vooral in twee regelmatigheidscriteriums in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Vooral het Britse klassement speelt door mijn hoofd. Ik zou het heel graag winnen, want ik vind er het soort omlopen dat me normaal moet liggen.” Dit weekend trekt Yorben met enkele ploegmaats naar het Zwitserse Baden voor de opener van de EKZ CrossTour.

Eind 2016 is Yorben einde contract bij onze ploeg. De kans is dus reëel dat hij vanaf 1 januari in een ander truitje aan de slag moet. Al is de deur nog niet helemaal gesloten. “Mocht ik toch nog kunnen blijven, dan zou dat heel erg mooi zijn”, vindt onze Mallenaar, die op de persconferentie niet naliet om ons team al uitvoerig te bedanken voor de gekregen kansen.

Bron : Marlux Napoleon Games

Publicatie : Nancy Aerts