Zaterdag, 25 februari 2023 valt het doek over het veldrijden in Oostmalle

Zaterdag, 25 februari 2023 valt het doek over het veldrijden in Oostmalle

Met de sluitingscross van Oostmalle komt er een einde aan het seizoen 2022-2023 voor de veldrijders/veldrijdsters. Zij mogen nu een paar weken gaan rusten en daarna herbeginnen aan hun opbouw.

Tijd om eens een overzicht te geven van de Limburgse rijders in het A-circuit. We kunnen stellen dat Laura Verdonschot een matig seizoen heeft afgewerkt. Zij heeft drie overwinningen op haar naam kunnen schrijven. Voor zichzelf had ze natuurlijk op meer verwacht maar niet elk jaar is hetzelfde.

Dan krijgen wij de beloften Arne Baers. Hij kan terugkijken op twee overwinningen en een pak ervaring erbij. Hij begon zijn veldritseizoen in Zweden waar hij twee overwinningen wist te pakken. De wedstrijden hier in België waren voor hem belovenswaardig. Hij mocht ervaring doen bij de profs en daar toch mooie resultaten neerzetten.

Quinten Hermans is aan één overwinning gekomen dit jaar. De man uit Tessenderlo koos ervoor om een kort veldritseizoen aan te vatten en dit jaar alles op zijn wegcarriere te zetten. Dus kan je ook niet verwachten dat hij heel wat overwinningen kon pakken.

Julie Brouwers is de dame die de meeste crossen gereden heeft en daar een goed gevoel bij had. Ze voelde haar goed binnen de ploeg maar na het Belgische Kampioenschap kreeg zij te horen dat zij de ploeg moest verlaten. Ze moest op zoek gaan naar een nieuwe ploeg. Ze behaalde wel de Belgische titel binnen haar categorie.

Timo Kielich kwam maar twaalf keer in actie in het veld. Het beste resultaat zette hij neer in het Belgische Kampioenschap met een zevende plaats. Verder kon hij niet schitteren op het wereldkampioenschap. Toen had hij een offday en eindigde hij pas 31e.

Ryan Cortjens kende een minder seizoen. Hij kon vanwege een blessure niet onmiddellijk starten aan zijn veldritseizoen. Maar de man uit het Maasland probeerde toch nog mooie dingen te laten zien in de 22 wedstrijden die hij gereden heeft. Ook hij kon deze periode gebruiken om op te bouwen naar het wegseizoen.

bron : Nancy Aerts

Foto’s : renners zelf – Bart Knops