Zes overwinningen voor BMX2000 op het BK BMX in Dessel

Zes overwinningen voor BMX2000 op het BK BMX in Dessel

Afgelopen weekend werd er op het JOEL SMETS BMX CRICRUIT in Dessel gestreden om de nationale titels in alle categorieën.

In tropische temperaturen streden dik 600 deelnemers in toch wel extreme warme temperaturen om de overwinning voor de ogen van het zeer talrijk opgekomen publiek.

En natuurlijk wilde de leden van off-road club BMX 2000 DESSEL zich van hun beste zijde laten zien op hun thuiscircuit.

In de voormiddag reden de jongste deelnemers hun wedstrijd en daar was het voor de leden van Dessel al meteen vier maal raak met een mooie overwinning van Alexander De Vrij bij de boys van 7 jaar en enkele minuten later wist Thijs Wynants naar de overwinning te rijden bij de boys van 9 jaar.

Ook bij de girls was het twee maal raak met Eline Wynants bij de girls van 7 jaar en met Caeley Moull bij de girls van 9 jaar.

In de namiddag was het dan de beurt aan de 12 jaar en oudere deelnemers en ook daar was het voor Dessel weer twee maal raak met toch wel een uniek podium bij de boys van 15 jaar, daar haalde Wannes Magdalijns het in een zeer spannende eindspurt voor twee andere clubgenoten Gebbe Sauvelliers en Jools Melis.

Bij de girls 15/16 jaar wist Marthe Goossens de titel te nemen nadat ze enkele jaren bij de boys heeft gereden.

Met zes overwinningen blijft BMX 2000 DESSEL hun jaarlijkse titels verzamelen en is het nu uitkijken naar komend weekend voor het EK in het Franse Sarrians in Frankrijk. Want ook daar zijn er weer tal van Desselaars aanwezig.

Bron: PM

Foto: BMX 2000