Zondag WK Eliminator in Indonesië

Zondag WK Eliminator in Indonesië


Op dit moment reizen tientallen eliterenners en stafleden af naar Centraal-Kalimantan, vanuit vrijwel elke uithoek van de wereld. Aanstaande zondag, 12 november, zullen 57 landen vertegenwoordigd zijn in Palangkaraya. Een record voor City Mountainbike en een groot statement van onze jonge eliminator discipline!
Wie is wie? 48 rijders hebben zich ingeschreven voor de UCI Wereldkampioenschappen voor mannen. Onder hen allemaal grote namen. De teams uit Duitsland en Frankrijk bevatten toch wel weer de grote favorieten. Titelverdediger Titouan Perrin-Ganier voor Frankrijk, gesteund door Quentin Schrotzenberger en Lorenzo Serres. En 2021 wereldkampioen Simon Gegenheimer voor Duitsland, met landgenoten Felix Klausmann en Nils-Obed Riecker in steun. De grootste outsiders? Seizoensrevelatie Sondre Rokke uit Noorwegen en kersverse Europees kampioen Ede Molnar uit Roemenië. Van de Afrikaanse deelnemers is Johan Van Zyl uit Zuid-Afrika degene die zou kunnen verrassen. Bij de vrouwen is titelverdedigster Gaia Tormena uit Italië opnieuw de grote favoriet onder de 31 starters, maar er staan nog veel meer namen op het programma. Marion Fromberger uit Duitsland had een geweldig seizoen in 2023 en wist vorig jaar de UCI wereldbekerwedstrijd in Palangkaraya te winnen, een wedstrijd die ook liet zien dat er enorm veel talent uit Azië komt. Ayu Triya Andriana uit thuisland Indonesië wist vorig jaar een podiumplaats te veroveren in Palangkaraya – zal ze dat opnieuw doen in de UCI Wereldkampioenschappen.

De omgeving
Het decor van de 2023 UCI Mountainbike Eliminator Wereldkampioenschappen is spectaculair en belooft een aantal geweldige gevechten, zoals we zagen tijdens de UCI Wereldbeker ronde van vorig jaar in Palangkaraya. Hoewel er enkele aanpassingen zijn gedaan, is de ruggengraat van het parcours nog steeds hetzelfde: enkele van de meest spectaculaire obstakels van het seizoen worden afgewisseld met fysieke secties, waardoor late inhaalmanoeuvres mogelijk zijn. Nagelbijtende heats gegarandeerd! Nieuw voor de vrouwenrace is de toevoeging van achtste finales. Het is de allereerste keer in de geschiedenis van City Mountainbike dat vrouwen deze wedstrijden rijden – weer een stap voorwaarts in onze groei! De extra wedstrijdronde zal zeker invloed hebben op de vermoeidheid van de vrouwelijke deelnemers. Kan niet wachten om te zien hoe dat uitpakt! Zonder twijfel zullen ook de tropische weersomstandigheden in Indonesië een rol spelen. Zomerse temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en mogelijke regenbuien zullen het racen nog zwaarder maken voor deelnemers die niet gewend zijn aan de tropen!

PALANGKARAYA2023 EVENEMENT PAGINA

Bekijk de actie live!
In 2022 was de toeloop van fans in Palangkaraya duizelingwekkend en ook nu worden er weer duizenden enthousiaste Indonesische fans verwacht. Kun je er niet bij zijn? Geen zorgen, wij helpen je. We zullen de finales weer live streamen op ons YouTube-kanaal, wereldwijd en gratis! De livestream van zondag vindt plaats van 16:00 tot 17:00 uur plaatselijke tijd (10:00 – 11:00 uur CET | 09:00 – 10:00 uur GMT).

PALANGKARAYA2023 LIVE STREAM

Bron en foto : City mountainbike