ZZPR-Orange Babies en Craft-Ten Tuscher blij met wereldbeker selecties

ZZPR-Orange Babies en Craft-Ten Tuscher blij met wereldbeker selecties

Frank Groenendaal en Jan ten Tusscher zijn allebei erg blij met de selecties voor de tweede wereldbekerwedstrijd cyclocross in Valkenburg. Voor beide ploegen, ZZPR-Orange babies en voor Craft Ten Tuscher is het een erkenning van hun inspanningen en loon naar werken. Voorlopig staan allebei de teams met 4 renners aan de start in Valkenburg in de verschillende klassen die daar verreden worden. De meeste van de jonge eerstejaars junioren hebben nog nooit een wereldbeker gereden, laat staan op het mooie geaccidenteerd parcours van Valkenburg, waar duizenden mensen ook hun aanmoedigen.

 

frank groenendaal

Frank Groenendaal sprak alvast van een klein kroontje op alle arbeid die ze verrichten en hoopt binnen een paar weken zijn belangrijkste renner ook weer in te kunnen zetten. ‘Voorlopig worden de doelstellingen die wij hebben gesteld gehaald en zelfs boven verwachting. Inge van der Heijden en Suzanne Verhoeven die hun overwinningen al mee pikten. Inge die wel mee rijdt bij de junior vrouwen en Suzanne die niet is geselecteerd. Gert-Jan Bosman die met een aangepast programma toch wel goed was in Gieten en ook in Valkenburg mee rijdt en waar toch een leuke uitslag in gedachten gaat zijn. Twan van den Brand die dan nog is geblesseerd door zijn valpartij een enkele weken terug en die nog even niet mag koersen door last die hij ondervindt van de operatie. Om zijn breuk te repareren zijn er toch wat spieren verlegd moeten worden en dat speelt Twan nog parten,’ aldus Frank Groenendaal. Overigens werd mij door Frank Groenendaal gemeld dat Patrick van Leeuwen wel mee rijdt in de plaats van Twan van den Brand. De sympathieke crosser uit Hilvarenbeek zal zich volle bak geven om een mooie uitslag te bewerkstelligen en misschien wel UCI punten halen. Maik van der Heijden die bij de A ploeg onder 23 goede sier mag maken en zijn broer Bjorn bij de B ploeg onder 23. Overigens is het wel vrij uniek dat er in deze selectie uit 1 ploeg 3 renners uit één familie aanwezig zijn , het rennersbloed vloeit rijkelijk bij de familei van der Heijden.

 

jan ten tusscher

Jan ten Tusscher is al net zo content met 4 renners van zijn ploeg in de selectie. In het begin van het seizoen met een volledig nieuwe ploeg gestart en ook daar gaat het na een mooi MTB seizoen crescendo met de renners. Thymen Arensman en Luca Vreeswijk zouden al een aardig potje mee kunnen komen en hopen alvast veel ervaring op te doen op het parcours wat er zeker wel glad bij zal liggen. Techniek gaat voor deze jonge mannen een ding zijn en aangezien ze daar goed mee voorzien zijn is het misschien al een opmaat naar het EK wat over 3 weken in Nederland verreden wordt. Thymen en Luca zijn logischerwijs in de A ploeg geselecteerd. Heel blij was Jan over het feit dat Stijn Kalvenhaar ( B ploeg ) is geselecteerd. Stijn heeft gezien wat hij heeft meegemaakt een zwak en verdient meer dan de steun van iedereen. Yannick Vrielink ( B ploeg) ten slotte heeft een vervelend jaar achter de rug en mag zich nu weer bewijzen op een internationaal platform. Er wordt vooral van de eerstejaars bij Craft Ten Tuscher niets verlangd, maar ze moeten wel volle bak rijden. Dat is bijna een vereiste komende zondag.

Voor alle renners van deze twee Nederlandse ploegen zal de WB wedstrijd van de Caubergcross een leermoment zijn in een grote internationale wedstrijd. Vaak wordt er geen druk opgelegd. Maar die is zeker wel aanwezig omdat iedere jonge renner zich in een dergelijke wedstrijd altijd wil bewijzen en zijn of haar beste beentje voor zet. Hopelijk voor alle renners een mooie succesvolle wedstrijd en we zien jullie zondag terug.

 

Jan v Dijk