10 jaar SCOTT-MTBCOACH MTB Racing Team

10 jaar SCOTT-MTBCOACH MTB Racing Team

Zaterdag stelt het SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM zich voor op Velofollies (Kortrijk). Het is het 10dejaar op rij dat manager Pascal Loquet en teamcoach Maarten Gybels met trots hun team en entourage presenteren op de grootste fietsbeurs van de Benelux. 

In 2009 ontstond het team als een doorstart van het jeugdteam van het TEAM SAECO. Pascal Loquet en Maarten Gybels, sportief begeleider van de jeugdrenners, besloten samen een team op te richten toen SAECO niet langer een jeugdteam wou ondersteunen. De drie volgende seizoenen kreeg het team vorm als NODRUGS CONCEPT TEAM. Van seizoen 2013 tot en met seizoen 2017 werd het team uithangbord van het Belgische fietsmerk GRANVILLE als GRANVILLE FACTORY TEAM. Toen eind 2017, Granville besloot niet langer mountainbikes te produceren werd SCOTT de nieuwe fietssponsor. Aansluitend besloot ook MTBCOACH Maarten Gybels zijn sponsoring te verstevigen en zo gaat het team sinds 2018 als SCOTT-MTBCOACH MTB RACING TEAM door het leven. Een decennium aan namen en sponsors maar telkens met dezelfde filosofie: jonge talentvolle renners opleiden en coachen waarbij steeds het resultaat op lange termijn belangrijker is dan het korte termijn succes.

Renners

Het team komt dit jaar met 8 renners aan de start. We verwelkomen 2 nieuwe renners. Milan Geens ruilt MTB Team Langdorp in om Stijn Timmermans en Warre Janssens te vervoegen bij de U17. Bij de junioren maakt Lance Bruynseels de overstap van het AA Drink Jongerenteam. Samen met Jarne Vandersteen vormt hij ons duo eerstejaars junioren. Brent Demaerel vervolledigt als tweedejaars ons trio junioren. Lukas Malezsewski verliet het team maar blijft op een SCOTT mountainbike rijden bij het team GOEMAN-SCOTT. We wensen hem daar veel succes. Voor het eerst in de teamgeschiedenis treden er renners aan bij de Elite: vaste waarden Nick en Niels Vanpol verlengen hun sportieve ambities met minstens een extra jaar.

Sportieve doelen

“De nieuwelingen laten groeien in het atleet zijn, dat is ons eerste doel” verklaart teamcoach Maarten Gybels. “Het zijn stuk voor stuk renners met een groot potentieel én een duidelijke wil om dat stapsgewijs te ontplooien”.Milan Geens zal zich als eerstejaars toespitsen op de nationale wedstrijden. Warre Janssens en Stijn Timmermans willen als tweedejaars de vooruitgang van vorig seizoen bevestigen. Ook voor onze nieuwbakken junioren is groeien en leren belangrijk in het eerste jaar in die categorie. Jarne Vandersteen zagen we vorig seizoen heel wat progressie maken en de leiderstrui van de 3 NATIONS CUP winnen. We verwachten dat hij ook dit jaar die lijn kan doorzetten. Een gelijkaardige groei zien we voor Lance Bruynseels, die zich vorig jaar Vlaams Kampioen mocht kronen en ook op het eindpodium van de 3 NATIONS CUP stond. Brent Demaerel was vorig seizoen verschillende weken out na een val, maar kon op het einde echt een remonte maken. Ook van hem verwachten we dit jaar nog veel progressie. We zien onze junioren graag de eerste internationale stappen zetten bij de UCI Junior Series. Nick Vanpol zal als Elite renner deelnemen aan enkele wereldbekerwedstrijden telkens ondersteund door broer Niels Vanpol die ook in de 3 NATIONS Cup hoge ogen wil gooien. 

Omkadering

Het teammanagement met Pascal Loquet, Maarten Gybels en Katrien Van Caenegem blijft voor het derde jaar op rij ongewijzigd. Bij de support rekent het team terug op Jean-Marc De Coninck en Rony Vanhove die als teammekaniekers ondersteuning bieden. Voor de fietsopmeting en de functionele testen doen we een beroep op de expertise van Maarten Vanduffel. Het is ook voor het tiende jaar op rij dat we voor de sportmedische ondersteuning mogen rekenen op de professionele begeleiding van dr. Tom Teulingkx. Ook Sven de Weerdt ondersteunt ons al 10 jaar met sportvoedingsadvies. 

Partners

Geen team zonder betrouwbare partners. We zijn trots te kunnen melden dat we ook dit jaar beroep mogen doen op vaste waarden zoals de naamsponsors SCOTT en MTBCOACH. G-SKIN ondersteunt ons met kwalitatieve en origineel ontworpen teamkledij en voorziet tevens de branding van ons team. Dankzij TUI gaan we zorgeloos op onze jaarlijkse buitenlandse stage in het Spaanse Mojàcar. Voor sportvoeding rekenen we op de expertise van First Class Nutrition. Cycle-Passion Concept Store in Kampenhout blijft onze trouwe partner voor de montage van onze fietsen, we kunnen er ook steeds terecht voor fietsonderdelen. De fietsen zelf zijn uitgerust met DT SWISS wielen en de enige echte MTB handvatten van ESI Grips. Voor framebescherming en lekvrij rijden rekenen we op het Italiaanse Effetto Mariposa. Onze fietsen zullen in perfecte staat zijn dankzij onderhoud met het Crankalicious gamma, een set aan hippe producten. Onze voeten blijven warm en onze kuiten strak in sokken van DEFEET, onze gsm, sleutels en bankkaart blijven ‘cool’ en droog dankzij pOcpac beschermhoesjes. Voor algemene financiële ondersteuning kunnen we terug beroep doen op de vele bereidwillige partners de zich via Business2Sport verenigen.

Bron en foto: PM Scott-MTBcoach MTB racing team